Aradul a intrat in programul ESCO de Eficienta Energetica in sectorul public

0
554
Fond de 150 de milioane de lei pentru eficiență energetică, în așteptarea proiectelor
Aradul a intrat in programul ESCO de Eficienta Energetica in sectorul public
Aradul a intrat in programul ESCO de Eficienta Energetica in sectorul public

Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falca, a declarat ca a primit din partea BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare) confirmarea ca Aradul este unul dintre cele patru orase care au fost selectate sa devina partenere in cadrul noului Program ESCO de Eficienta Energetica in sectorul public. Mai exact, BERD a obtinut finantare de la Fondul Global de Mediu (”GEF”) pentru a dezvolta un Program privind Imbunatatirea Eficientei Energetice in Cladirile Publice din Romania.

Programul se deruleaza pe o perioada de 5 ani, din noiembrie 2010, pana in octombrie 2015. In cadrul Programului ESCO, din Municipiul Arad au fost aprobate a fi reabilitate sapte unitati de invatamant (Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn, Liceul de Arta „Sabin Dragoi”, Scolile generale nr 5, 22 si 4 si Colegiul National „Vasile Goldis”). „Suntem bucurosi ca Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a selectionat Aradul si inca trei orase pentru o finantare de peste un milion de euro pentru reabilitarea termica si eficientizarea energetica a sapte scoli din municipiul Arad. Acest program a facut ca Aradul sa ramana intre putinele orase care merg pe un astfel de parteneriat cu BERD. Asa cum stiti ratingul de oras este foarte mare al Aradului din partea BERD-ului si astfel decizia de la Londra a fost imbucuratoare pentru municpiu” a declarat primarul Falca.

Programul ESCO de Eficienta Energetica a fost lansat la data de 21 mai 2013, in Bucuresti, in prezenta reprezentantilor ANRE, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei publice, Ministerului Finantelor, a municipalitatilor, Comisiei Europene din campania ESCO, societatilor de servicii energetice de tip ESCO si in prezenta comunitatii locale bancare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.