Sfarsitul lumii va veni lent, prin prabusirea ecosistemului planetei, avertizeaza un grup de experti

0
560
Scoar?a planetei se ridica din cauza secetei
Studiu: Perioadele de seceta din Europa vor creste cu 80% pana in anul 2100
Cum va veni sfarsitul lumii? Ecosistemul planetei se va prabusi peste 100 de ani

Terra nu va fi lovita de un asteroid, pamantenii nu se vor macelari intre ei in razboaie. Sfarsitul lumii va veni lent, prin prabusirea ecosistemului planetei, avertizeaza un grup de experti: punctul fara de intoarcere, in care schimbarile ireversibile din biosfera pot avea efecte catastrofale asupra umanitatii, s-ar gasi peste circa 100 de ani – termenul e mult mai apropiat decat cel furnizat de alte studii!

Unul din zece pamanteni crede ca vine sfarsitul lumii. In 2012!Vine sfarsitul lumii? Atacul Iranului, un nou razboi mondial?Sfarsitul lumii, ultima profetie in materie: sambata, 21 mai 2011Baba Vanga are urmase: are cine ne spune cand vine sfarsitul lumii!NASA combate profetiile legate de sfarsitul lumii in 21 decembrie 2012

Schimbarile climatice, cresterea populatiei mondiale si pagubele provocate mediului inconjurator ar putea conduce la prabusirea ecosistemului planetei noastre in cateva generatii, se arata intr-un studiu, redactat pe baza investigatiilor a 22 de experti, la care face referire Agerpres.

Aceasta avertizare care da apa la moara celor care calculeaza cand va veni sfarsitul lumii, contrasteaza cu opinia generala a cercetatorilor. Acestia estimeaza ca prabusirea ecosistemului nostru va fi progresiva si s-ar putea produce peste mai multe secole, in ciuda starii precare a mediului planetei noastre, iar sfarsitul lumii nu e departe de acel punct.

Factorii luati in calcul:
– cresterea populatiei mondiale la 9,3 miliarde pana in anul 2050
– incalzirea climei cu peste 2 grade fata de epoca preindustriala
– poluarea marina creste dramatic: cresterea aciditatii apelor marine a provocat degradarea unei treimi a recifelor de corali, amenintate cu disparitia pana in 2050.

Numarul inundatiilor a crescut cu 230 la suta intre 1980 si 2000, iar al perioadelor de seceta cu 38 la suta.

Cum arata sfarsitul lumii? Foametea va bantui planeta!

Daca tendinta actuala va continua, jumatate din ecosisteme vor fi alterate pana in anul 2025, ceea ce reprezinta un prag dincolo de care aprovizionarea cu alimente a populatiei mondiale va fi amenintata intrucat regiunile agricole nu vor mai putea asigura o productie suficienta si nici o crestere corespunzatoare a septelului.

Atunci cand intre 50% si 90% din ecosisteme sunt alterate, atunci ansamblul retelei ecosistemelor risca sa intre in colaps intr-o noua stare caracterizata in special prin extinctia speciilor. Iar atunci cand se produce o astfel de schimbare, ea este ireversibila, iar sfarsitul lumii, lent, in sute de ani, va fi prin foamete!

Studiul concluzioneaza ca prabusirea ecosistemului nostru nu este inevitabila, printre solutiile care ar putea opri regasindu-se stoparea risipirii resurselor naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.