Premierul ungar vrea sa scada pretul electricitatii cu ajutorul energiei nucleare

0
368
Chinezii şi francezii vor construi în M. Britanie prima centrală nucleară de după 1995
 Premierul ungar vrea sa scada pretul electricitatii cu ajutorul energiei nucleare
Premierul ungar vrea sa scada pretul electricitatii cu ajutorul energiei nucleare

Preturile electricitatii din Ungaria ar putea ajunge, peste 4-5 ani, cele mai mici din Uniunea Europeana, daca ar avea loc o crestere a capacitatii nucleare a tarii, a declarat, vineri, la Mumbai, premierul ungar Viktor Orban, aflat intr-o vizita in India, relateaza agentia ungara de presa MTI. Seful executivului ungar a precizat, pe marginea unui forum de afaceri Ungaria-India, ca in prezent guvernul de la Budapesta lucreaza la reducerea pretului curentului electric pentru consumatorii casnici si pe viitor are in vedere si scaderea acestuia pentru consumatorii industriali.

Dar, a notat premierul ungar citat de Agerpres, folosirea energiei nucleare este indispensabila pentru reducerea preturilor. Iar daca in prezent circa 40% din consumul de electricitate al Ungariei este acoperit de energia nucleara, aceasta proportie ar putea fi majorata pana la 60-70% printr-o crestere a capacitatii nucleare a tarii, a mentionat Orban. Potrivit acestuia, guvernul ungar este pe cale sa semneze un acord care vizeaza o astfel de extindere.

Conditia prealabila ca Ungaria sa poata avea cele mai mici preturi la electricitate intr-un interval de 4-5 ani este ca actualul partid de guvernamant – Fidesz – sa castige alegerile de anul viitor, a mai adaugat premierul ungar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.