Premii pentru ecologisti: Campania “RER te premiaza daca te surprinde recicland” si-a stabilit primii castigatori

Premii pentru ecologisti: Campania “RER te premiaza daca te surprinde recicland” si-a stabilit primii castigatori

Oradenii ar trebui sa se uite bine in jur cand merg cu gunoiul. Daca arunca deseurile reciclabile in recipientele destinate colectarii lor din oras, se pot trezi premiati de operatorul licentiat de salubritate, RER Ecologic Service, pentru interesul pe care-l au fata de mediu si fata de resursele epuizabile ale pamantului.

Zeci de oradeni au fost recompensati deja in prima saptamana a campaniei “RER te premiaza daca te surprinde recicland”, iar echipa mobila a companiei, care bate orasul zi de zi, abia asteapta sa imparta si alte premii.

Premiu “eco”

Regulile concursului derulat de RER Ecologic Service sunt simple: oradenii trebuie doar sa arunce in igluuri sau in recipientele cu capac galben deseuri reciclabile. Astfel, in igluurile albastre trebuie aruncate hartiile si cartoanele, in cele verzi sticlele, iar in cele galbene PET-urile ori alte materiale din plastic sau metal. Este important, insa, si modul in care sunt aruncate aceste deseuri. De pilda, PET-urile ori dozele trebuie strivite, asa incat utilajele de salubritate sa nu transporte aer la statia de sortare.

Zi de zi, o echipa mobila a operatorului de salubritate strabate Oradea, “pandindu-i” pe cei care isi arunca gunoaiele. Daca un cetateean e surprins in timp ce arunca in mod corect deseurile reciclabile, este premiat pe loc cu un termos din inox. “Acest recipient e o alternativa la PET sau la sticle, are mai multe intrebuintari si poate fi folosit pe termen indelungat, drept urmare e mai ecologic”, explica directorul marketing-economic al RER Ecologic Service, Gabriela Malinas.

Si premiere, si educatie

In plus, campania societatii de salubritate are si un puternic rol educativ. Asta pentru ca membrii echipei mobile le explica oradenilor care nu colecteaza selectiv, deci nu tin cont de faptul ca o parte din deseurile pe care le produc pot fi valorificate, care e rolul reciclarii. De asemenea, le ofera pliante pe care sa le dea si altor vecini de-ai lor, astfel incat un numar cat mai mare de locuitori sa inteleaga utilitatea colectarii selective a deseurilor.

Scopul campaniei derulate de RER Ecologic Service pana la finalul anului e atat de a-i premia pe oradenii care au inteles sensul colectarii selective pentru micul efort pe care-l fac in a precolecta separat, din casele lor, aceste deseuri, cat si pentru a stimula restul cetatenilor sa stranga separat gunoaiele.

In primele zile de concurs, reprezentantii societatii de salubritate au impartit zeci de premii, insa numeroase altele isi asteapta noii proprietari. Asa ca aruncati gunoiul mai cu grija!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente