Comisia Europeana a solicitat un nou studiu de evaluare a impactului asupra habitatelor protejate din zona plajei Sulina

Comisia Europeana a solicitat alte studii de impact pe plaja Sulina

Guvernatorul Rezervatiei Bio­sferei Delta Dunarii, Edward Bratfanof, a declarat in aceasta saptamana ca, pana in primavara anului viitor, se va realiza un nou studiu de evaluare a impactului asupra habitatelor protejate din zona plajei Sulina, la solicitarea Comisiei Europene. Romania trebuie sa demonstreze, prin intermediul acestui studiu, ca investitia din zona nu a afectat specii de flora aflate pe lista rosie de protectie.

„Colegii mei au fost in cursul saptamanii trecute la Bruxelles, unde s-a rediscutat problema in­ves­titiilor din zona plajei Sulina, investitie pentru care au fost de­ma­rate procedurile de infringement. Uniunea Europeana vrea sa stie ce habitate sunt acolo, unde incepe un habitat si unde se termina el. Din aceasta cauza avem nevoie de o evaluare adecvata de mediu pe zona respectiva, iar cartarea o vor face specialistii romani in zona respectiva. De asemenea, se va face un gard si o mica investitie iar asta va rezolva partial problema. In esenta, pot spune ca am scapat de Curtea Europeana de Justitie dar trebuie sa parcurgem doi pasi care se vor realiza in urmatoarele luni dupa care vom raporta Comisiei Euro­pene. Termenul este primavara anului viitor, iar costurile nu sunt semnificative la nivel local. Se vor ingradi acele habitate, pentru ca lucrarea a fost facuta la nivelul legislatiei din 2009, atunci cand nu erau aceste etape impuse de Uniunea Europeana pe care suntem obligati sa le respectam acum”, a declarat guvernatorul Bratfanof.

Proiectul de amenajare a plajei Sulina si transformarea acestei intr-o ministatiune turistica a produs, de-a lungul timpului, serioase reactii din partea organi­zatiilor de mediu care au solicitat Comisiei Europene sa verifice legalitatea constructiilor din zona plajei, considerata una dintre ultimele salbatice care au mai ramas in Romania. Drept urmare, Comisia Europeana a solicitat Administratiei Rezervatiei Bio­sferei Delta Dunarii sa prezinte datele unui studiul privind proiectul de amenajare a plajei Sulina si daca acesta a afectat sau nu habitatele protejate din aceasta zona.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente