Premiu nemeritat pentru Delta Dunarii?

0
541

Asociatia „Salvati Dunarea si Delta” considera ca Romania nu merita acordarea Globului Albastru pentru protejarea si conservarea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, oferit de Reteaua Mondiala a Zonelor Umede.
Asociatia Salvati Dunarea si Delta (SDD) considera ca Romania ar merita o astfel de distinctie daca politicile de conservare si protejare a biodiversitatii, reflectate in documentele

ce transpun legislatia europeana in domeniu, s-ar si aplica. „Analizand modul in care masurile legislative sunt implementate in Delta Dunarii, consideram ca autoritatile din Romania ar trebui sa primeasca Globul de tinichea. Daca Romania ar fi condusa la nivelul masurilor luate numai pe hartie, situatia biodiversitatii nu ar mai fi intr-o degradare exponentiala”, se arata intr-un comunicat de presa al asociatiei. Presedintele acesteia, Liviu Mihaiu, da exemplu renaturarea si reconstructia a peste 220.000 de hectare din Lunca Dunarii si Delta Dunarii, proiect adoptat in anul 2000 de tarile riverane si ca angajament european.”Coridorul Verde al Dunarii” presupune un plan de management aflat acum mai mult -pe hartie-. In realitate, renaturarea este realizata intr-o proportie mai mica de 10%, desi Romania ar fi trebuit sa returneze zonei umede importante suprafete agricole si piscicole exploatate intensiv in zone de protectie Sit Natura2000 sau in rezervatia de patrimoniu UNESCO Delta Dunarii”, spune Liviu Mihaiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.