Premiul Natura 2000, lansat de Comisia Europeana

Premiul Natura 2000, lansat de Comisia Europeana
Premiul Natura 2000, lansat de Comisia Europeana

Comisia Europeana a lansat premiul Natura 2000, premiu ce recunoaste excelenta in ceea ce priveste cele mai bune practici in domeniul conservarii patrimoniului natural al Europei.

Natura 2000 este o retea de zone protejate foarte valoroase din punctul de vedere al biodiversitatii, reprezentand aproximativ 20% din teritoriul UE. Acesta din urma este deosebit de bogat in flora si fauna, de la padurile de fag din zonele muntoase ale Republicii Cehe la broastele testoase din luncile Poloniei si la delfinii din largul coastelor Spaniei. Pe langa faptul ca asigura protectia patrimoniului natural, aceasta retea ofera numeroase avantaje sociale si economice.

Acest nou premiu anual urmareste remedierea acestei lipse de informare in randul opiniei publice, ilustrand varietatea siturilor Natura 2000 si recunoscand excelenta intr-o gama larga de activitati. In fiecare an vor fi acordate cinci premii in diferite domenii, cum ar fi comunicarea, actiunile de conservare, beneficiile socioeconomice, concilierea intereselor/perceptiilor, crearea de retele si cooperarea transfrontaliera.

Sunt acceptate candidaturi din partea oricarei entitati direct implicate in reteaua Natura 2000 (autoritati publice si locale, intreprinderi, ONG-uri, proprietari de terenuri, institutii de invatamant si persoane fizice). Termenul-limita pentru depunerea candidaturilor este 18 februarie 2014. Pentru informatii suplimentare puteti consulta pagina de internet a concursului Natura 2000.

Castigatorii acestei editii inaugurale a concursului Natura 2000 vor fi anuntati in luna mai 2014, iar rezultatele obtinute de acestia vor fi prezentate in cadrul unei ceremonii la nivel inalt care va avea loc la Bruxelles.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente