Presedintele Forumului National al Ecologistilor (FNE) din PSD critica atitudinea premierului Ungureanu fata de proiectul de la Rosia Montana

Presedintele Forumului National al Ecologistilor (FNE) din PSDcritica atitudinea premierului Ungureanu fata de proiectul de la Rosia Montana

Presedintele Forumului National al Ecologistilor (FNE) din PSD, Carmen Moldovan, critica, miercuri, intr-un comunicat de presa, atitudinea premierului Mihai-Razvan Ungureanu fata de proiectul de la Rosia Montana.

„Premierul a declarat cu nonsalanta: „am o atitudine neutra, dar interesata economic”. Aceasta este o contradictie in termeni si ambiguitatea lasa sa se inteleaga clar de partea cui joaca actualul premier. In niciun caz de partea mediului sau a dezvoltarii regiunii Rosia Montana”, sustine Carmen Moldovan, potrivit comunicatului de presa.

In opinia sa, declaratia potrivit careia premierul doreste sa afle „de ce exista aceasta intarziere enorma, din 1997 pana acum” „arata cu claritate dorinta sa de a accelera luarea unei decizii favorabile proiectului minier”.

„Aceste afirmatii sunt extrem de grave, deoarece reprezinta o forma de a pune presiune asupra membrilor Guvernului, fortandu-i sa acorde rapid avizele favorabile care sa permita declansarea acestui proiect. Este o atitudine lipsita de morala. Premierul incearca sa joace rolul politicianului educat, dar nici macar nu mimeaza o minima preocupare pentru morala, onoare si raspundere”, sustine deputatul PSD.

Moldovan spune ca specialistii in domeniile mediului, patrimoniului, culturii si dezvoltarii durabile, organizatiile nonguvernamentale, localnicii din Rosia Montana trebuie ascultati de autoritati pentru a se putea lua o decizie corecta cu privire la viitorul zonei.

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a declarat, marti seara, ca le-a cerut ministrilor Economiei, Mediului si Culturii un punct de vedere privind procesul de avizare a proiectului minier de la Rosia Montana, pentru a determina cauza „intarzierii enorme” a investitiei.

„Am stat de vorba si cu ministrul Economiei si cu ministrul Culturii si cu ministrul Mediului si i-am rugat sa-mi ofere intr-un interval de timp convenabil pentru ei, din punct de vedere birocratic, o fotografie exacta a felului in care trece proiectul Rosia Montana prin diferitele instante de avizare, pe verticala, ale fiecarui minister. Ca sa-mi dau si eu seama de fapt de ce exista aceasta intarziere enorma, din 1997 pana acum”, a afirmat Ungureanu, la Realitatea TV.

In context, el a subliniat ca daca proiectul primeste avize negative de la ministerele mentionate, nu va fi realizat. „Eu am o atitudine absolut neutra, dar in acelasi timp interesata economic. Vreau sa stiu daca exista avize pozitive sau avize negative. Exista avize negative, nu-l facem”, a spus seful Executivului. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *