Presedintele Frantei este impotriva exploatarii gazelor de sist

Presedintele Frantei este impotriva exploatarii gazelor de sist

Francois Hollande a respins sapte cereri pentru exploatarea gazelor de sist, potrivit declaratiilor acestuia de la o conferinta pe tema mediului inconjurator.

Seful statului francez a refuzat sa acorde permisele de exploatare a gazelor de sist “fara a se mai astepta” ca autoritatile locale sa isi exprime temerile in ceea ce priveste efectele negative ale exploatarii gazelor de sist.

Ba mai mult, trei permise deja acordate companiei Total au fost anulate anul trecut, iar celelalte cereri care vizeaza exploatarea gazelor de sist se afla in faza de analiza.
Descarca aici Programul Special de Alerta Manager.ro!
Asigura-te, astfel, ca vei fi mereu primul care afla Stirile Relevante ale Momentului! …clic aici

Hollande isi va pastra pozitia pe perioada intregului mandat. “Fiind vorba despre explorarea si exploatarea hidrocarburilor neconventionale, aceasta va fi pozitia mea pe parcursul intregului mandat”, a declarat presedintele francez.

Motivul este ca efectele exploatarii prezinta riscuri. “Din ce stim pana in prezent, nimeni nu poate afirma ca exploatarea gazelor si a uleiurilor de sist prin fractionare hidraulica, singura tehnica cunoscuta in prezent, nu prezinta riscuri semnificative pentru sanatatea oamenilor si pentru mediu”, a explicat Hollande.

Desi intelege ca exploatarea gazelor de sist este importanta pentru economie, seful statului francez este de parere ca “gazele de sist suscita multe intrebari”. Exploatarea gazelor de sist ar crea peste 100.000 de locuri de munca in Franta pana in 2020, potrivit unui studiu al SIA Conseil.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente