Preturile imobilelor sunt in crestere in zona unde se va construi cartierul ECO

0
413
Preturile imobilelor sunt in crestere in zona unde se va construi cartierul ECO
Preturile imobilelor sunt in crestere in zona unde se va construi cartierul ECO

In zona Ghencea, acolo unde ANL va construi un nou cartier bucurestean, deja agentii imobiliari si proprietarii de imobile speculeaza aceasta oportunitate.

„Proiectul Eco din cartierul Ghencea se va intinde pe o suprafata de 100 de hectare si vizeaza constructia a 10.000 de locuinte si alte utilitati. In acest moment este inceputa procedura de concurs pentru solutia urbanistica”, a explicat primul-ministru.

Cartierul Eco se va derula in parteneriat public-privat pe trei loturi de teren aflate in proprietatea statului din strada Prelungirea Ghencea, nr.3-5, strada Prelungirea Ghencea, nr.45 si strada Antiaeriana, nr.5-7.

Cele 10.000 de locuinte eco sunt destinate tinerilor cu varsta mai mica de 35 de ani, care nu detin locuinta, devenind astfel beneficiari ai programului ANL. Cu toate acestea, jumatate dintre locuinte vor fi acordate personalului din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerul Justitiei.

„In prezent, proiectul eco din Capitala se afla inca la stadiul de analiza si studii. Procedura de licitatie nu a fost inca inceputa si nici nu se cunosc pana in prezent investitori interesati”, potrivit biroului de presa din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Proiectul eco „urca” piata imobiliara din zona

Cu toate acestea, noul proiect este bine-venit pentru proprietari.

„Ne asteptam ca odata cu demararea constructiilor eco din Prelungirea Ghencea, piata imobiliara sa urce putin cate putin. Deja se observa o tendinta de marire cu peste 10% a preturilor in zona unde urmeaza a se construi acest ansamblu, pretul unui apartament cu doua camere urcand pana la 55.000 euro” , a precizat Victor Muresan, broker imobiliar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.