Preturile la energia electrica ar putea creste cu cel mult 2% de la 1 ianuarie

0
483

Pretul energiei electrice pentru populatie ar putea creste cu maximum 2% de la 1 ianuarie, dupa ce vor fi analizate efectele secetei si cererile producatorilor de majorare a preturilor in trimestrul patru, a declarat joi ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, la Realitatea TV.

Ministrul a aratat in repetate randuri ca preturile pentru populatie nu vor fi influentate de cresterile preturilor unor producatori pe piata reglementata intrucat aceste costuri vor fi absorbite de sistemul energetic national.

Pretul reglementat al energiei nucleare ar putea creste cu 2 euro/MWh, echivalentul contributiei Nuclearelectrica la fondurile pentru deseuri radioactive, prevazute intr-un act normativ elaborat de Ministerul Economiei, potrivit directorul general al companiei.

Totodata, Electrocentrale Bucuresti (Elcen) ar putea solicita Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) cresterea preturilor la energie din trimestrul patru, in functie de cantitatea de pacura ce va utilizata pentru productie, au declarat saptamana trecuta, pentru NewsIn, oficiali din cadrul companiei.

Citeste articolul Preturile la energia electrica ar putea creste cu cel mult 2% de la 1 ianuarie integral in Wall Street

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.