Prietenii sistemului imunitar

0
535
Prietenii sistemului imunitar
Prietenii sistemului imunitar
Prietenii sistemului imunitar
Prietenii sistemului imunitar

Un program pentru imbunatatirea sanatatii populatiei prin informare si educare cu privire la un stil de viata sanatos.

La Scoala Generala Nr. 5 Arad s-au desfasurat, zilele trecute, activitati in cadrul Programului national de imbunatatire a sanatatii: „Prietenii sistemului imunitar”, sustinut in scoli de Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie (ASEF) – reprezentata la nivel local prin dl. Ardelean Avram – in colaborare cu Institutul de Sanatate Publica Bucuresti si Casa de Editura Viata si Sanatate.

La activitatile sustinute de educatorul de sanatate Ferencz Istvan Attila, din partea ASEF, au participat un numar de aproximativ 500 de elevi (majoritatea din ciclul primar) si 20 de cadre didactice. Elevii au aflat lucruri interesante despre invadatorii impotriva carora lupta sistemul imunitar si despre prietenii sitemului imunitar: alimentatia sanatoasa, apa, lumina soarelui, exercitiul fizic, aerul, odihna, echilibrul, o inima vesela si binevoitoare.

Inarmati cu informatiile aflate, avandu-i aliati pe prietenii sistemului imunitar, elevii sunt pregatiti acum sa declare razboi oricarui invadator intrucat „stilul de viata sanatos, obiceiurile de viata pot sa faca mult mai mult pentru sanatatea populatiei decat cea mai avansata tehnica medicala”.

La nivel de scoala, intreaga activitate a fost coordonata de prof. Pascalau Maria – director, prof. Lazar Daniela – consilier educativ si Don Corina – profesor psiholog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.