Prima masina hibrid cu panouri solare pe acoperis

Prima masina hibrid cu panouri solare pe acoperis
Prima masina hibrid cu panouri solare pe acoperis

Ford va prezenta, pe 7 ianuarie, prima masina hibrid cu panouri solare pe acoperis, scrie energyreport.ro.

Este vorba despre Ford C-Max Solar Energi, care va fi prezentat oficial in cadrul International Consumer Electronics Show, in Las Vegas.

Ford devine astfel primul mare producator de masini care prezinta un bolid dotat cu panouri fotovoltaice, scrie sursa.

Panourile solare vin sa rezolve una dintre cele mai mari probleme ale masinilor hibrid: autonomia redusa. In modul electric, noul Ford C-Max Solar Energi are o autonomie de 34 km, insa in modul hibrid are o autonomie de 1.000 km. Mike Tinskey, director in cadrul Ford, a declarat ca pe viitor s-ar putea ca masinile hibrid sa nu mai aiba nevoie de priza, fiind suficiente panourile solare.

Momentan, insa, panourile fotovoltaice capteaza energia mult prea lent, astfel ca Ford a montat deasupra acestora o lentila Fresnel de concentrare a puterii solare. Cu ajutorul acestei lentile, celulele fotovoltaice pot genera 8 kW dupa o zi de incarcare, suficient ca masina sa mearga 34 km fara carburant.

Energyreport.ro scrie ca, momentan, masinile hibrid sunt prinse intr-un cerc vicios: sunt prea scumpe, in mare parte din cauza bateriilor, iar statiile de alimentare sunt foarte rare, insa pe de alta parte nici nu se construiesc statii de alimentare pentru ele, avand in vedere numarul redus de cumparatori.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,329FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente