Prima statie climatizata de sortare a deseurilor

La Medias, judetul Sibiu, a fost inaugurata singura statie de sortare a deseurilor climatizata din tara. Investitia s-a ridicat la peste un milion de euro, iar banii au provenit dintr-un proiect PHARE.

Statia de sortare este amplasata langa statia de epurare a apei „Apa Tarnavei Mari” si are o capacitate de 22.000 de tone pe an.

Prin infiintarea noii statii au fost create 22 de locuri de munca. „Este singura statie de sortare a deseurilor climatizata din tara, iar scopul principal al realizarii ei il reprezinta conformarea cu normele europene in ceea ce priveste colectarea, managementul deseurilor, precum si asigurarea unor conditii optime de munca pentru angajati”, a declarat Anca Bara, purtatorul de cuvant al companiei care a construit statia de sortare.

De asemenea, prin reducerea volumului de deseuri ce necesita depozitare finala, se vor diminua costurile pentru depozitare.

„Existenta statiei de sortare si transfer contribuie la reutilizarea si mai apoi valorificarea deseurilor de ambalaje. Astfel, resursele mediului sunt economisite, iar mediul inconjurator protejat”, a mai adaugat Bara.

Statia de sortare a fost infiintata in urma implementarii proiectului „Colectare selectiva si transfer al deseurilor menajere in Medias”, proiect finantat prin PHARE.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *