Primaria Arad face investitii de 7,5 milioane de lei in spatiile verzi

Primaria Arad face investitii de 7,5 milioane de lei in spatiile verzi
Primaria Arad face investitii de 7,5 milioane de lei in spatiile verzi

Primaria Arad va de­rula, in acest an, un amplu proiect de revitalizare a spatiilor verzi din oras, care cuprinde lucrari de amenajare de parcuri, ame­najarea de spatii verzi, plantari de arbori si intretinerea spatiilor verzi.

Conform proiectului Bugetului general de venituri si cheltuieli al municipiului Arad pe anul 2014, a fost alocata suma de 7.500.000 lei (peste 1,6 milioane euro) pentru intreti­nerea si salubrizarea spatiilor verzi, amenajari de spatii verzi in scuaruri si adiacent carosabilului din cartiere.

Astfel, se are in vedere amenajari de spatii verzi in scuaruri in Piata Bujac si Piata Gai pe o suprafata de aproximativ 26.000 de metri patrati. De asemenea, va continua amenajarea spatiilor verzi adiacente blocurilor de locuinte de tip condomeniu, dar si adiacente institu­tiilor publice, institutiilor de invatamant, ONG-urilor si societatilor comerciale. Lucrarile de amenajare a acestor zone constau in pregatirea si curatarea terenului, completarea cu pamant, gazonare, plantare arbori foiosi si conifere si udarea materialului saditor dupa plantare. Totodata, se vor achizitiona arbori pentru completarea aliniamentelor stradale si plantari in parcuri, deoarece in ultimii ani, din cauza secetei prelungite, au fost taiati multi arbori uscati, sau a caror stare vegetala impunea ta­ierea acestora.

Tot in acest an, vor fi amenajate doua parcuri noi in municipiul Arad, in cartierele Gai si Bujac.

Parcul din cartierul Gai va fi amenajat pe un teren de 17.800 de metri patrati, in zona Bisericii Ortodoxe sarbe. Tema parcului este inspirata din istoricul cartierului Gai. Proiectul prevede realizarea unui loc de intalniri de grup, de alei si plantarea de vegetatie din diferite categorii, compozitii florale, arbusti pitici si de talie medie. Parcul din cartierul Bujac va fi amenajat pe strada Trotusului, intr-o zona de case si va fi destinat, in special tineretului din cartier, dar va avea si o zona pentru varstnici. Parcul din Bujac va fi amenajat pe o suprafata de 6.790 mp.

Pentru amenajarea si intreti­ne­rea spatiilor verzi au fost incheiate contracte de servicii cu SC Green City Andliv SRL, SC Gospoda­rirea Comunala SA, SC Rogera SRL si SC Universul Verde SRL.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente