Primaria Arad vrea energie verde, sa faca economie la factura de electricitate

0
268
Laszlo Borbely: “Cele mai multe cereri sunt depuse din judeţele Transilvaniei, dar şi Suceava stă foarte bine, pentru că are 440 de cereri”
Laszlo Borbely: "Cele mai multe cereri sunt depuse din judetele Transilvaniei, dar si Suceava sta foarte bine, pentru ca are 440 de cereri"

Consiliul Local Municipal vrea sa faca economii la factura de energie electrica platita pentru obiectivele aflate in subordinea si administrarea lui. Tocmai de aceea pe ordinea de zi a sedintei extraordinare de vineri se afla un studiu de prefezabilitate pentru implementarea unei instalatii de generare a energiei verzi cu ajutorul modulelor fotovoltaice.
In gestiunea Consiliului Local al Municipiului Arad exista mai multe obiective pentru care facturile de energie sunt platite din bani publici: primaria, Directia de Dezvoltare si Asistenta Comunitara, Directia Venituri, gradinite, scoli, licee, Filarmonica, Teatrul, Teatrul de Marionete, Politia Comunitara, inclusiv iluminatul public.
La nivel mondial si in special la nivel european se pune tot mai mult accent pentru inlocuirea folosirii energiei poluante cu energie verde. „Energia solara este o sursa imprevizibila de energie, la nivel mondial, pretul celulelor fotovoltaice a ajuns sa scada, in acelasi ritm in care a crescut volumul vanzarilor acestora”, se arata in proiect. Amplasarea instalatiilor fotovoltaice ar urma sa se faca pe terenul – domeniu public al municipiului, situat in Zona str. Cetatii.
In varianta pesimista luata in calcul, ar fi vorba despre o productie anuala totala de la 10.000 MWh/an, iar in varianta optimista – 12.000 MWh/an. Astfel, timpul de amortizare al investitiei poate fi de la 41 ani la 30 ani, iar cel al amortizarii finantarii variaza de la 8,8 la 4,1 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.