Primaria Bucuresti Stationarea pe prima banda interzisa Proprietarii de teren obligati sa faca parcuri

Consiliul General al capitalei a mai luat o hotarare impracticabila.
proprietarii de terenuri obligati sa faca parcuri
Dupa ce numarul masinilor din Bucuresti a ajuns aproape de limita acceptabila, iar locurile de parcare sunt aproape inexistente, consilierii capitalei au decis ca stationarea sa fie interzisa pe prima banda a strazilor cu doua benzi pe sens.

In aceeasi sedinta de marti a Consiliului General a mai fost adoptata o hotarare prin care proprietarii de teren din Bucuresti sa fie obligati sa amenajeze spatii verzi, daca nu au constrcutii pe acesta.

Deciziile ar trebui implementate incepand cu anul urmator. Astfel, prima banda va fi rezervata masinilor care au cel putin trei pasageri, vehiculelor RATB si masinilor de interventie (salvare, politie, pompieri), arata Cotidianul. Stationarea pe prima banda este interzisa in intervalul orar 8.00 -20.00- o masura ce cu siguranta nu va putea fi aplicata. Consilierii au mai hotarat ca parcarile hipermarketurilor sa se transforme, peste noapte, in pacari de resedinta gratuite pentru riverani.

Capitala mai vrea sa ozoneze aerul din Bucuresti prin amenajarea de parcari cu „dale inierbate”- respective fire de iarba sa creasca in spatiul dintre dale. Consilierii mai vor parcari mai scumpe pentru centru si obligativitatea pentru firme sa amenajeze parcari pentru biciclete.

De asemenea, proprietarii care detin un teren „viran” sunt obligati sa amenajeze spatii verzi, din care 30% din suprafata sa fie copaci, altfel sunt pasibili de amenda.

Programul integrat de gestiune a calitatii aerului in Bucuresti a fost realizat, in perioada iulie 2007 – iulie 2008, de o comisie tehnica din care au facut parte specialisti din Primaria Capitalei, primariile de sector, autoritatile sanitare si de protectie a mediului, Registrul Auto Roman, Oficiul de Cadastru, Politia Rutiera si Geodezie si Administratia Nationala de Meteorologie.

Sursa: Antena 3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente