Primaria Craiova refuza gunoiul doljenilor

0
453

Consilierii locali au decis astazi retragarea Primariei Craiova din EcoDolj, asociatie infinitata de catre Consiliul Judetean Dolj, Prefectura Dolj si toate cele 111 localitati doljene pentru a derula proiectul „Managementul Integrat al Deseurilor in Judetul Dolj”.colectare deseuri

Proiectul respectiv finantat cu 40 de milioane de euro de catre Ministerul Mediului si Uniunea Europeana prevedea realizarea unor statii de compost si sortare a gunoiului langa groapa de gunoi de la Mofleni a primariei, administrata de firma Ecod Sud si implicit, luarea deciziei de a depozita gunoiului colectat din toate cele 111 localitati la in aceeasi locatie aflata la marginea orasului.

Pentru ca EcoSud nu a fost de acord sa cedeze cinci hectare de teren din amplasament pentru ridicarea statiilor de deseuri, municipalitatea a decis sa se retrag din EcoDolj. „Oricum noi nu aveam niciun beneficiu din acest proiect. Toti banii se duceau la celelalte localitati”, a declarat primarul Antonie Solomon in cadrul sedintei CL de astazi.

Drept urmare, celorlalti participanti la proiect nu le ramane decat sa identifice o alta locatie pentru realizarea unei alte alte gropi ecologice unde sa fie depozitat gunoiul doljenilor. „Problema e ca in doua luni noi trebuie sa inchidem toate gropile de gunoi din judet care functioneaza si nu sunt conforme UE”, a declarat prefectul de Dolj, Eugen Georgescu.

Culmea, edilii Baniei au de gand sa construiasca o alat groapa de gunoi mult mai departe de oras dar nu doresc sa colaboreze cu CJ Dolj si celelalte localitati pentru a gasi o solutie comuna.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.