Primaria Onesti concesioneaza peste 465 de hectare pentru construirea unui parc de panouri fotovoltaice

0
631
Primăria Oneşti concesionează peste 465 de hectare pentru construirea unui parc de panouri fotovoltaice
Primaria Onesti concesioneaza peste 465 de hectare pentru construirea unui parc de panouri fotovoltaice

Consilierii locali din municipiul Onesti au aprobat, la ultima sedinta, un proiect initiat de primarul Laurentiu Neghina, privind concesionarea unei suprafete de teren de peste 465 de hectare, pentru construirea unui parc de panouri fotovoltaice. Concesionarea terenului se va face prin licitatie publica, pe 15 ani, iar firma care va construi parcul solar este una germano-chineza, dupa cum au precizat surse din cadrul municipalitatii onestene.

Panourile vor genera o putere de 23 Megawati, iar la bugetul local al Onestiului se vor incasa sume consistente de bani, din redeventa stabilita. Potrivit estimarilor facute de consilierul local Emil Lemnaru, Onestiul va castiga intre 500.000 si 800.000 de euro pe an, din redeventa incasata de la parcul solar.

Pe de alta parte, primarul Laurentiu Neghina a subliniat si faptul ca se vor infiinta noi locuri de munca, odata cu construirea parcului de panouri fotovoltaice, mai ales ca amplasamentul se afla in zona industriala, intre Sucursala Electrocentrale Borzesti si Chimcomplex.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.