Primaria Ploiesti a decis alocarea a 12,5 milioane lei pentru reabilitarea Gradinii Zoologice

0
335

Primaria Ploiesti a decis joi, dupa sase ani de tergiversari, alocarea a 12,5 milioane lei pentru reabilitarea Gradinii Zoologice de la Bucov, printre masurile luate pentru reorganizare fiind amenajarea unor suprafete mai mari de teren pentru fiecare specie si asigurarea microclimatului adecvat.
gradina zoologica
Potrivit reprezentantilor municipalitatii ploiestene, Administratia Parcului Memorial „Constantin Stere” Bucov a demarat, anul acesta, programul de reabilitare a gradinii zoologice, conform Studiului de Fezabilitate intocmit inca din anul 2003 de catre Oficiul Public Proiect Ploiesti.

Studiul are ca scop realizarea unei gradini zoologice reorganizate pe principii moderne, in care vegetatia existenta sa fie pastrata si intretinuta astfel incat sa se creeze mediul de viata natural al animalelor existente, precum si al celor care vor fi achizitionate.

Valoarea totala a investitiei este de 12.593.000 lei, subprogamul „Reabilitare Gradina Zoologica – Parc Memorial Constantin Stere” fiind finantat in proportie de 75 % din bugetul de stat, prin Ministerul Mediului. Restul de 25% din finantarea obiectivelor de investitii va fi suportat din bugetul local al municipiului Ploiesti.

Reabilitarea Gradinii Zoologice de la Bucov cuprinde, printre altele, reorganizarea zonelor de adapost si amenajarea unor suprafete mai mari de teren pentru fiecare specie si asigurarea microclimatului adecvat fiecarei specii, amenajarea de noi padocuri si adaposturi de animale, care sa confere un confort sporit fata de cele actuale, dar si reabilitarea si modernizarea retelelor de apa, canalizare, gaze si iluminat.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.