Ministerul Mediului lanseaza un proiect de eficientizare a consumului de energie si combustibil

0
337

Ministerul Mediului a anuntat, joi, ca vrea sa lanseze un proiect national de eficientizare a consumului de energie si combustibil, ce urmareste schimbarea comportamentului de consum, promovarea conceptului de „casa inteligenta” si adoptarea de practici responsabile de economisire de carburanti.
consum de energie
„In ultima vreme, mai multe companii s-au aratat interesate de inceperea unor campanii de economisire a energiei si a combustibilului. Am lansat acest proiect, pentru ca toti cei interesati sa stie ca ne preocupa aceste probleme si sa ni se alature”, a explicat pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului, Dragos Nacuta.

Campania „Energie pentru maine” ar urma sa se deruleze din 5 iunie in toate zonele urbane mari din Romania si va implica mass-media, companii din sistemul energetic, investitori privati, oficiali guvernamentali, reprezentanti ai societatii civile si populatie, potrivit comunicatului institutiei.

„In conditiile in care ultimele date stiintifice arata ca emisiile de gaze cu efect de sera la nivel global vor trebui sa fie stabilizate pana in 2020 si cel putin injumatatite pana in 2050 (in comparatie cu nivelurile din 1990) pentru a preveni agravarea efectelor schimbarilor climatice, necesitatea unei campanii de constientizare pentru diminuarea consumului de energie este evidenta”, arata Ministerul Mediului.

Romania s-a angajat, prin semnarea Protocolului de la Kyoto sa eficientizeze industria din punct de vedere al consumului de energie, prin trecerea de la utilizarea combustibililor fosili bogati in carbon (carbune), la combustibili saraci in carbon (gaze naturale) sau la combustibili alternativi, sa restructureze industria energetica, de la extractie si pana la consum, sa orienteze transportul spre mijloace mai putin poluante si cu consumuri reduse.

De asemenea, Romania trebuie sa realizeze constructii eficiente energetic, sa tinda spre utilizarea surselor de energie regenerabila, sa utilizeze echipamente si produse cu consum redus de energie si sa protejeze si sa extinda padurile.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.