Primaria Racari, incalzita de la soare

0
337
Primăria Răcari, încălzită de la soare
Primaria Racari, incalzita de la soare
Primaria Racari, incalzita de la soare
Primaria Racari, incalzita de la soare

Premiera in judetul Dambovita! Sediul Primariei Racari si Centrul de Asistenta Medico-Social Ghergani vor fi incalzite cu ajutorul sistemelor bazate pe energie solara.

Primarul orasului, Marius Caraveteanu, ne-a informat ca a fost semnat contractul de finantare si urmeaza sa se organizeze licitatia pentru desemnarea firmei constructoare. Investitia se ridica la 800.000 de lei si trebuie finalizata pana la 1 martie 2011. Resursele financiare pentru materializarea acestui proiect provin in procent de 80% de la Administratia Fondului de Mediu, diferenta de 20% insemnand contributia autoritatilor locale.

„La Centrul de Asistenta Medico-Social, vom folosi apa calda astfel produsa atat pentru bucatarie, baie, dusuri, cat si pentru incalzire. Instalatia ce se va realiza la Primarie va deservi sediul administrativ, dar si vestiarul de la Clubul Sportiv”, afirma Marius Caraveteanu.

Urmeaza alte opt proiecte

Edilul ne-a marturisit ca a fost interesat de producerea si folosirea energiilor neconventionale de mic copil, asa ca nu avea cum sa scape un asemenea proiect. „Mi-am construit intai o moara de apa pe paraul Ilfov, apoi o centrala eoliana care producea curent electric, cu care luminam curtea”, spune primarul Caraveteanu.

Orasul Racari este practic deschizator de drumuri. In judetul Dambovita, urmeaza sa se mai realizeze instalatii de incalzire care utilizeaza energia solara la Primaria si Scoala Raul Alb; unitatile de invatamant din satele Balteni, Boteni si Contesti – comuna Contesti; Scoala de Arte si Gradinita Malu cu Flori; Centrul de Servicii Comunitare Gura Ocnitei; Centrul de Asistenta si Ingrijire Pucioasa; Spitalul Titu; Sala de Sport a Clubului Sportiv Scolar si Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.