Primaria sectorului 1 a lansat o aplicatie prin care biciclistii isi pot alege traseul direct de pe telefon

Primaria sectorului 1 a lansat o aplicatie prin care biciclistii isi pot alege traseul preferat direct de pe telefonul mobil. Lansata in colaborare cu Asociatia Green Gate, aplicatia „La Pedale” poate fi descarcata gratuit de pe toate dispozitivele smartphone atat cu sistem de operare Android, cat si IOS. Aceasta pune la dispozitia iubitorilor sportului pe doua roti 12 trasee predefinite. In plus, biciclistii isi pot crea propriul traseu prin intermediul Google Maps.
Iubitorii de istorie si cultura pot introduce in traseul lor de plimbari cu bicicleta si monumentele sectorului 1, aplicatia „La Pedale” continand o lista a celor mai importante bijuterii arhitectonice din aceasta zona. Totodata, Primaria sectorului 1 a reamenajat complet parcul Baneasa si a decis sa amplaseze in zona un centru de inchiriat gratuit biciclete, dupa modelul celor din parcurile Kiseleff si Herastrau.

Centrul „La Pedale” pune gratuit la dispozitia bucurestenilor 200 de biciclete pentru toate varstele si de toate marimile. Acestea pot fi inchiriate doar pe baza buletinului de identitate. Centrul „La Pedale” din padurea Baneasa este deschis de luni pana sambata, in intervalul 10,00 – 18,00, iar duminica pana la ora 19,00.

Centrul din padurea Baneasa este cel de al treilea de acest gen din sectorul 1, dupa cele doua din parcurile Kiseleff si Herastrau deschise inca din 2008. In parcurile Kiseleff si Herastrau bucurestenii iubitori de sport si miscare in aer liber pot inchiria gratuit 500 de biciclete.

Proiectul „La Pedale” este parte a unei actiuni demarate de Primaria sectorului 1, care vizeaza promovarea mersului pe bicicleta in oras dupa un model implementat deja cu succes in principalele capitale europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *