Primarul Botosaniului, raspunde Asociatiei pentru Protectia Animalelor (ADOR): „Mai am inca sase luni pentru a-mi respecta promisiunea”

Portariuc se haraie cu ADOR: „Mai am inca sase luni pentru a-mi respecta promisiunea”

Primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, a reactionat la acuzatia care i-a fost adusa de catre Asociatia pentru Protectia Animalelor (ADOR) care a sustinut ca, in cele sase luni de mandat, Primaria a ignorat problema cainilor comunitari din municipiu. Portariuc a anuntat ca la finalul celor 12 luni in care s-a angajat ca va rezolva problema cainilor fara stapan va prezenta opiniei publice un raport detaliat cu privire la actiunile Primariei legate de acest subiect.

„Regret ca ADOR incearca sa profite de campania electorala si recurge la presiuni prin interventii in presa. La mine au avut mereu usa deschisa, iar daca erau nemultumiri mi le puteau adresa direct. Le spun insa ca in cele sase luni de mandat nu am stat degeaba si mai am inca sase pentru a-mi respecta promisiunea. Am trecut prin Consiliul Local o hotarare prin care s-a aprobat constructia unui centru veterinar in care sa se faca sterilizarile cainilor fara stapan. Am facut de asemenea proiectul pentru extinderea padocului cu inca 160 de locuri. In foarte scurt timp vom organiza licitatia pentru realizarea acestor constructii. Suntem in cautarea unei solutii pentru realizarea unui numar cat mai mare de sterilizari”, a explicat Ovidiu Portariuc.

Primarul a mai spus ca exista de asemenea discutii foarte avansate cu firme specializate pentru realizarea unor sterilizari in masa a cainilor fara stapan din municipiu, care apoi vor fi dati spre adoptie. Reluarea acestui gen de actiuni va rezolva in totalitate problema cainilor comunitari, pentru ca in prezent numarul acestora este estimat la circa 1.000 – 1.500, la nivelul intregului municipiu.

Referitor la acuzatia ca Primaria nu ar fi permis voluntarilor Fundatiei RAR sa sterilizeze gratuit peste 1.000 de caini comunitari, primarul Ovidiu Portariuc le-a reamintit celor de la ADOR ca acest lucru s-a intamplat in mandatul predecesorului sau.

„E incorect sa mi se reproseze lucruri pe care nu le-am facut eu. Cel care i-a izgonit pe voluntarii de la Fundatia RAR a fost domnul Flutur, pentru ca dansul era primar la acea data. Cei de la ADOR ar fi trebuit sa precizeze acest lucru pentru ca atunci am fost alaturi de ei si am condamnat public acea decizie”, a mai spus Ovidiu Portariuc.

Primarul a mai mentionat ca in cele sase luni de mandat s-a ocupat de toate punctele cuprinse in Planul pentru Botosani pe care si le-a asumat in campanie. „Nu am uitat de ceea ce am promis oamenilor in campanie. Stiu ca nu se vede tot ce fac eu, dar asta nu inseamna ca nu fac nimic. Am aproape in fiecare saptamana intalniri cu investitori straini carora le prezint oportunitatile orasului nostru pentru a veni sa creeze locuri de munca. Sunt intr-un stadiu foarte avansat pentru obtinerea terenului pentru constructia de locuinte. Am actionat ferm impotriva coruptiei din administratia botosaneana. Doar in proiectul Parcului Cornisa am redus proiectul initial cu circa patru milioane de euro”, a explicat primarul.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente