Reteaua Nationala de Colectare RoRec se extinde in Braila

Reteaua Nationala de Colectare RoRec se extinde in Braila
Reteaua Nationala de Colectare RoRec se extinde in Braila

Braila, 16 noiembrie 2012: Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, impreuna cu autoritatile locale, au deschis un centru de colectare DEEE in Municipiul Braila. Prin intermediul centrului realizat in parteneriat cu Primaria din Braila, se ofera acestei comunitati accesul la un sistem de colectare eficient, pentru preluarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Centrul de colectare inaugurat pe 16 noiembrie deserveste peste 200.000 de cetateni; este al 11-lea lansat anul acesta si reprezinta a 25-a locatie din reteaua realizata de Asociatia RoRec in parteneriat cu autoritatile locale, la nivel national.

Centrul din Braila ofera servicii de colectare si preluare a DEEE atat pentru persoane fizice cat si juridice.

“Anul acesta, al 5-lea de activitate a asociatiei, a marcat o serie de succese pe care trebuie sa le amintim. As incepe cu extinderea Retelei Nationale de Colectare RoRec in 18 judete din Romania, oferind astfel, prin centrele noastre de colectare, servicii la standarde europene pentru circa o treime din populatia tarii. Nu am fi putut realiza acest proiect fara implicarea primariilor, iar Braila este un model in aceasta poveste de succes. As continua cu amplificarea actiunilor de colectare, care anul acesta au depasit deja cifra de 700, in peste 1000 de comunitati si am reusit astfel sa trimitem spre reciclare peste 2000 de tone DEEE. Acestea se adauga celor colectate din alte campanii si proiecte, dintre care as dori sa mentionez in mod special pe cel dedicat institutiilor de invatamant, Patrula de reciclare, care a ajuns in peste 600 de scoli, din 25 de judete si din Bucuresti. Iar ca initiatori ai implementarii proiectului WEEE Labex (Eticheta de excelenta in reciclarea DEEE) in Romania, suntem bucurosi sa anuntam ca peste 90% din cantitatile colectate au fost deja reciclate conform standardelor europene de mediu. Nu ne oprim aici, am dovedit ca se poate si nu ne abatem de la drumul pe care am pornit”, a declarat Liviu Popeneciu, presedintele Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec.

“In planul nostru de dezvoltare ca si comunitate intra categoric diminuarea poluarii, care are efecte grave asupra mediul in care traim. Prin acest centru de colectare, lansat impreuna cu Asociatia RoRec, deschidem o noua cale catre o comunitate europeana aflata mereu in pas cu timpurile”, a declarat Aurel Simionescu, primarul Municipiului Braila.

Lansarea acestui centru va cuprinde actiuni de antrenare a populatiei avand ca scop intelegerea si constientizarea importantei pe care colectarea selectiva a acestor deseuri o are in viata unei comunitati. Astfel, vineri si sambata (16 si 17 noiembrie) vor avea loc actiuni de colectare de la domiciliu si de la institutii, iar sambata si colectare la 8 puncte provizorii din municipiu.

Pentru programarea comenzilor de colectare gratuita de la domiciliu a deseurilor electrice grele sau voluminoase, in zilele de 16 si 17 noiembrie, cetatenii sunt invitati sa sune la numerele 0751 582 835 / 0751 302 109 sau 0728 918 515. Punctele provizorii de colectare, unde se pot depune deseuri electrice in data de 17 noiembrie, vor fi deschise intre orele 10.00 si 15.00 si vor fi amplasate in urmatoarele locatii: Centrul de Colectare RoRec, str. Cimbrului nr. 43; Calea Galati, parcare Stadion; Calea Galati, parcare bloc Turn; Str. Pietatii, complex Mic-spital; Cartier Obor, complex Dinamo; Sos. Buzaului, intersectie cu Sos. Nationala Veche; Sos. Vizirului, intersectie cu str. Mecanizatorilor; P-ta. Independentei, platou Primarie.
Brailenii au avut prilejul sa sarbatoreasca lansarea acestui nou serviciu in seara zilei de 16 noiembrie, incepand cu ora 18.00, la Teatrul “Maria Filotti”, alaturi de Addiction si Directia 5. Toti deponentii vor participa la tragerea la sorti ce va avea loc duminica, 18 noiembrie, la ora 11.00, la Primaria Municipiului Braila. Premiile puse in joc de membrii Asociatiei Rorec sunt: 2 masini de spalat si 2 combine frigorifice Candy, 4 aspiratoare, 4 roboti de bucatarie si 6 cafetiere marca Philips.

Reteaua Nationala de Colectare (deseuri de echipamente electrice si electronice), realizata de Asociatia RoRec in parteneriat cu primariile, inseamna crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel national. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunitatii, un spatiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice intr-un mod organizat si in conditii de deplina siguranta, cu respectarea normelor de mediu.

“Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti producatori europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea in sectorul economic de materii prime”, ne-a declarat Andreea Idriceanu Calev, Communication Manager, Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente