Primul geoparc acreditat UNESCO

HATEG – Geoparcul Dinozaurilor din Tara Hategului va fi tematica de studiu de caz a unui simpozion ce va avea loc in perioada 8-10 octombrie 2007 la Sibiu.

Simpozionul international intitulat “New Practices in Geodiversity for a Sustainable Development of the Regions” (Noi practici in geodiversitate pentru o dezvoltare durabila a regiunilor) este organizat de Comisia Europeana prin programul TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange – Asistenta tehnica si schimb de informatii) si este destinat noilor tari membre ale Uniunii Europene si a tarilor candidate.
Geoparcul Dinozaurilor din Tara Hategului a fost identificat de catre Comisia Europeana drept o strategie viabila pentru tarile noi membre ale U.E. si cele in curs de aderare. Este primul Geoparc din intreg spatiul est-european care a primit acreditarea UNESCO si a fost integrat, in martie 2005, in Reteaua Europeana a Geoparcurilor. Ulterior acestei date, au mai fost create doua geoparcuri, in Cehia si in Croatia. Vor fi prezenti peste 60 de participanti din circa 20 de tari. Din partea judetului Hunedoara, la lucrarile simpozionului, va participa presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot. Programul lucrarilor cuprinde pentru data de 9 octombrie 2007 o vizita in judetul Hunedoara, pe Valea Sibisel, la Sanpetru, pentru prezentarea depozitelor cu oase de dinozauri, la Densus pentru vizitarea bisericii si la Scoala de educatie a adultilor din comuna General Berthelot. Traseul zilei se va incheia in jurul orei 14.00, la sediul Primariei orasului Hateg, unde va fi organizata o expozitie.

Sursa: www.huon.ro

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente