Primul parc industrial cu energie „curata” din Romania

Primarul din orasul sibian Avrig vrea sa construiasca un parc industrial care va functiona pe baza de biomasa si panouri solare. Locuitorii orasului vor plati mai putin la facturile pentru caldura si apa calda odata cu punerea in functiune a parcului industrial, alimentat cu energie regenerabila.
parc industrial cu energie verde
Primul parc industrial cu energie regenerabila va fi infiintat in orasul sibian Avrig, la propunerea primarului Arnold Gunter Klingeis.

Consiliul Local si Primaria Avrig intentioneaza, cu acordul localnicilor, sa transforme izlazul comunal, denumit Podurile Sasilor, intr-o zona industriala ce se va intinde pe aproximativ 100 de hectare, dintre care 64 vor fi ocupate de Proiectul Roses, in cadrul caruia vor fi construite 24 de hale industriale.

Acestea vor fi concepute astfel incat fiecare acoperis sa sustina panouri solare gigant ce vor alimenta cladirile respective cu energie electrica si termica.

O alta sursa de energie regenerabila, ce va alimenta atat spatiile de productie din zona industriala, cat si doua cartiere din orasul Avrig va fi reprezentata de o centrala electrotermica pe baza de biomasa si doua centrale hidroelectrice, construite pe malul stang al raului Avrig.

Nemtii si austriecii, interesati de proiect

Deocamdata, primarul Klingeis si echipa sa vor sa atraga investitori interesati sa-si deschida afaceri in zona industriala.
Exista, deja, propuneri venite de la oameni de afaceri din Germania si Austria, iar, cu firme specializate in domeniul energiei regenerabile, din Norvegia si Suedia, au fost, deja, initiate colaborari.

„Primele hale acoperite cu panouri solare vor fi date in folosinta in aproximativ doi ani, iar firma ce se va ocupa de construirea lor va folosi tehnologii de ultima generatie. Despre valoarea investitiilor nu pot face, deocamdata, dezvaluiri, si nici despre celelalte proiecte adiacente viitorului parc industrial”, a declarat, pentru „Adevarul”, Arnold Gunter Klingeis.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *