Prinsi cu peste 160 metri steri de lemne taiate ilegal

0
814

Doi doljeni, tata si fiu, din comuna Bradesti, sunt cercetati penal dupa ce, in urma unor perchezitii facute joi la locuintele lor, politistii au gasit in total, 160 metri steri de lemne taiate ilegal din padure de cei doi. Descinderile s-au facut dupa ce, sambata trecuta, unul dintre ei a fost prins cu o masina plina de lemne, iar in padure taiase ilegal alti 42 m.c. de lemn.

Conform reprezentantilor Politiei doljene, politisti din cadrul Sectiei 15 Politie Rurala Filiasi si  Postului de Politie Bradesti, insotiti de reprezentanti din cadrul Ocolului Silvic Filiasi, au facut, ieri, doua perchezitii la locuintele lui George Paliu, de 62 de ani si Cristinel Paliu, de 36 de ani, din comuna Bradesti, Dolj intr-o cauza privind taieri ilegale de arbori. Oamenii legii au identificat, astfel, la domiciliul lui Gheorghe Paliu material lemnos fasonat, in cantitate de 50 metri steri, iar la locuinta fiului sau, Cristinel, nu mai putin de 110 metri steri material lemnos fasonat, specia garnita si cer.

Din cercetarile efectuate de politisti a rezultat faptul ca materialul lemnos identificat a fost taiat fara autorizatie de catre Gheorghe Paliu din padurea din localitate. „Materialul lemnos a fost indisponibilizat in continuare efectuandu-se cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de taiere ilegala de arbori”, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtatorul de cuvant al IPJ Dolj.

Reamintim faptul ca, pe 18 iulie a.c. in apropierea padurii Bradestii Batrani, Gheorghe Paliu a fost depistat in timp ce transporta cu o autobasculanta aproape 12 m.c. material lemnos, esenta stejar. De asemenea, in padure oamenii legii au gasit peste 48 m.c. material lemnos taiat ilegal. Politistii doljeni au intocmit in respectiva cauza dosar de cercetare penala si se continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de taiere ilegala si sustragere material lemnos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.