Combaterea crizei, emisiile de CO2 si alimentele modificate genetic, prioritatile PE pentru 2013

  0
  297
  Combaterea crizei, emisiile de CO2 şi alimentele modificate genetic, priorităţile PE pentru 2013
  Combaterea crizei, emisiile de CO2 si alimentele modificate genetic, prioritatile PE pentru 2013

  Anul 2013 se anunta unul crucial, in contextul in care Parlamentul European (PE) va aborda reformele de redresare a economiei si va negocia cu statele membre bugetul Uniunii Europene (UE) pe termen lung, se mentioneaza intr-un comunicat dat publicitatii pe site-ul legislativului comunitar. De asemenea, eurodeputatii vor lua in 2013 decizii cu impact asupra vietii de zi ci zi a europenilor, in domenii precum ameliorarea drepturilor pasagerilor, limitele emisiilor de CO2 de la automobile si alimentele modificate genetic.

  Combaterea crizei se afla printre prioritatile de pe ordinea de zi a PE in 2013, conform sursei citate. Acordul Consiliului UE privind uniunea bancara va fi negociat in continuare cu legislativul comunitar. In plus, vor mai fi abordate guvernanta zonei euro, reforma serviciilor financiare, agentiile de rating al creditului, cererile pentru bonusurile bancherilor si consolidarea pietei unice. Nu in ultimul rand, o prioritate economica va fi punerea in aplicare a structurilor de control democratic.

  In ceea ce priveste bugetul UE pe termen lung, negociat de PE, Consiliul UE si Comisia Europeana (CE), deputatii europeni doresc garantarea investitiilor pentru cercetare si infrastructura transportului. Dupa acordul asupra bugetului pentru perioada 2014-2020, partile specifice precum Politica Agricola Comuna, cercetarea, programul Erasmus si regiunile sarace vor fi abordate separat.

  In transport, una dintre prioritati va fi discutarea limitelor emisiilor de CO2 de la automobile, care au ca scop combaterea schimbarilor climatice. De asemenea, vor fi abordate si drepturile pasagerilor dupa ce CE va propune modificarea legislatiei existente in domeniu. O reforma cheie a sectorului feroviar ar urma sa contribuie la revitalizarea industriei, iar deputatii europeni vor discuta propunerea Comisiei de crestere a competitiei pe piata feroviara de transport de pasageri.

  Tot in 2013, Parlamentul European va mai aborda dosare precum comercializarea tutunului, clonarea, alimentele modificate genetic, protejarea datelor, cresterea prezentei femeilor in conducerea companiilor si politica europeana in domeniul azilului

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.