Problema energiei solare, dezbatuta la „Ovidius”

La nivelul universitatii de la malul Marii Negre exista preocupari in ceea ce priveste realizarea unor celule solare cu eficienta ridicata

Universitatea Ovidius Constanta a gazduit, ieri, workshop-ul international cu tema „The Promotion of Solar Energy Technologies in the Black Sea Region”. Manifestarea a fost organizata de catre Secretariatul National Roman al Retelei Universitatilor de la Marea Neagra in parteneriat cu Consiliul Judetean Constanta si Universitatea Ovidius.

Cuvantul de deschidere a fost rostit de catre prof. univ. dr. Victor Ciupina, rectorul Universitatii Ovidius Constanta. Manifestarea s-a desfasurat in Sala Senatului, intr-un cadru propice schimburilor informationale. La manifestare au participat reprezentanti ai universitatilor din Sevastopol, Odessa, Anglia, dar si ai universitatilor din tara. „Workshopul referitor la tehnologiile bazate pe celule solare are o importanta capitala avand in vedere nevoia de a gasi si de a obtine forme de energie neconventionala” a declarat prof. univ. dr. Victor Ciupina. „In Universitatea Ovidius, noi avem astfel de preocupari, in cadrul colectivelor de la Facultatile de Fizica, Chimie si cele de Inginerie, unde se urmareste realizarea unor nanostructuri care pot fi folosite in sensul realizarii practice a unor celule solare cu eficienta ridicata”, a mai adaugat rectorul Universitatii Ovidius, prof. univ. dr. Victor Ciupina. In acest fel, workshopul permite verificarea nivelului la care se gaseste cercetarea la Ovidius. In contextul temei acestui workshop trebuie specificat ca, prof. dr. ing. Ulmanu Vlad, rector al Universitatii de Petrol si Gaze Ploiesti, care a primit saptamana trecuta titlul de Doctotr Honoris Causa Al Universitatii Ovidius a specificat faptul ca, Dobrogea reprezinta o zona propice, din punct de vedere al energiei solare si eoliene. Prin acest workshop, participantii si-au propus identificarea partenerilor si promotorilor folosirii energiei solare in interiorul comunitatilor locale ale tarilor riverane Marii Negre pentru a schimba informatii, a afla cele mai bune practici, a initia proiecte de cooperare si a dezvolta activitati de pregatire, dar si pentru a promova campanii si alte activitati similare.

Sursa: Ziua de Constanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *