Problema spatiilor verzi, tot nerezolvata

Modificarea Ordonantei 195/2005, care practic interzice schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi, n-a mai ajuns ieri pe masa sedintei de guvern, pe motiv ca nu a fost bine documentata.

Firesc, interesele sunt mari, iar sumele puse in joc sunt colosale. In acest context, primul-ministru Calin Popescu Tariceanu i-a solicitat la inceputul sedintei ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, sa identifice o solutie pentru a proteja spatiile verzi si parcurile. „Va rog sa veniti cu masuri potrivite pentru a impiedica distrugerea spatiilor verzi. Ca prim-ministru, nu pot sta indiferent. Guvernul nu poate sta indiferent la asa ceva. Nu in ultimul rand, ca bucurestean, am dreptul la o viata normala, iar ca tata, vreau sa ma asigur ca exista parcuri cu spatii verzi in care se pot juca copiii nostri”, a subliniat premierul Tariceanu.
SOLUTII

Seful Guvernului a precizat ca trebuie gasita o reglementare severa privind realizarea de constructii sau a constructiilor provizorii in parcuri. El a exemplificat cu situatia Parcului Bordei din Capitala. „Vreau sa ne prezentati o solutie pentru a feri Parcul Bordei de distrugere”, a declarat primul-ministru.

O solutie a fost deja trimisa premierului Tariceanu de edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, care propune declararea Parcul Bordei drept utilitate publica. In aceasta situatie Costica Constanda, proprietarul terenului, ar putea fi despagubit. Si la Senat mai este o propunere legislativa initiata de Ion Iliescu si Marius Marinescu cu acelasi subiect.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *