Incalzirea globala – Franta, pe cale sa rateze obiectivele

Franta nu va reusi sa-si atinga obiectivul de reducere a emisiilor de CO2 de patru ori pana in anul 2050, contrar prevederilor Legii energiei din 13 iulie 2005, releva un raport oficial al Centrului de Analiza Strategica (CAS) publicat online ieri si citat de AFP.

“Diferite scenarii nu conduc la reducerea emisiilor de gaze carbonice in 2050 de mai mult de 2,1-2,4 ori in raport cu cele din 1990”, afirma documentul.

Pentru Franta, ca si pentru vecinii sai europeni, o reusita a reducerii emisiilor de CO2 in perioada de crestere economica potrivit prevederilor pentru 2050 va necesita “o politica foarte ambitioasa”, a subliniat autorul documentului, Jean Syrota, presedintele comisiei de energie a CAS.

Potrivit lui, Parisul nu ar trebui totusi sa fie obligat sa-si reduca emisiile de gaze la fel ca partenerii sai europeni (Germania, Italia, Spania, Marea Britanie), dat fiind importantul sau program nuclear care aproape ca a eliminat carbonul din productia sa de electricitate.

Potrivit expertilor climatologi, doar o reducere de doua ori a emisiior de gaze pe plan mondial, corespunzand unei reduceri de patru ori in tarile dezvoltate, ar permite limitarea cu 2 grade Celsius a cresterii medii a temperaturilor pana la sfarsitul secolului.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente