Probleme: Reciclatorii, afectati de criza

0
304

Desi multi dintre reciclatori sunt asociatii nonprofit, deci, teoretic, nu ar trebui sa fie afectati de criza economica si financiara, totusi aceasta perioada economica isi poate pune amprenta si asupra activitatii lor.
fabrica reciclare
Recolamp, cel mai important colector de lampi, becuri si alte obiecte de iluminat, are de suferit in aceasta perioada, deoarece nivelul finantarii pe care organizatia o primeste de la cei 100 de participanti in schema colectiva pe care Recolamp o administreaza depinde de volumul vanzarilor inregistrate de acestia. „Timbrul Verde pe care producatorii romani, membrii in asociatie, il redirec-tioneaza catre Recolamp este direct dependent de numarul de unitati – surse de iluminat puse pe piata. In aceste conditii, in ultimele sase luni s-a inregistrat o scadere destul de insemnata a veniturilor asociatiei”, spune Raul Pop, de la Recolamp.

Din cauza devalorizarii leului, se inre-gistreaza o diminuare absoluta a valorii Timbrului Verde. Astfel, la inceputul lui 2008, 0,9 RON insemnau 0,24 euro, in timp ce in prezent inseamna doar 0,21 euro, valoarea medie europeana fiind in jur de 0,25. Ca principala masura de combatere a crizei, in acest an Recolamp vizeaza extinderea numarului de puncte de colectare amplasate la agentii economici si orice alte locatii generatoare de flux de deseuri. „Contam pe sprijinul cat mai multor -actori- (autoritati centrale si locale, ONG-uri, presa, companii etc.) care sa ne ajute sa potentam si sa diseminam eficient mesajul – -Daca s-a ars, recicleaza-l!-„, a mai spus Raul Pop.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.