5-8 februarie 2015 - Zilele Reciclarii in Bacau

Caravana ECOTIC a ajuns in Bucuresti!

Primaria Sectorului 6 sprijina ECOTIC in realizarea unei noi campanii de constientizare si colectare, denumita „Zilele Reciclarii in orasul Bucuresti – Sector 6!”, proiect care se va desfasura in perioada 12 – 14 decembrie 2014. Caravana ECOTIC va fi amplasata pe Bulevardul Iuliu Maniu, la intersectia cu Soseaua Virtutii, acolo unde locuitorii Sectorului 6 vor…

Citește mai departe
Conferin?? ZF pe teme de mediu: "Cum cur???m Romania?"

Conferinta ZF pe teme de mediu: „Cum curatam Romania?”

Ziarul Financiar organizeaza, marti, 16 septembrie, conferinta „Cum curatam Romania?”, la Hotel Intercontinental, Sala Ronda, incepand de la ora 09.00, la eveniment urmand sa participe reprezentanti ai autoritatilor, ai marilor corporatii si ai companiilor direct implicate in protectia mediului. Potrivit unui comunicat al Ziarului Financiar, Romania este pe ultimul loc in Europa la capitolele colectarea…

Citește mai departe

Prima etapa a campaniei „Reciclez, nu poluez!” se apropie de final

Gremlin, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, Comisariatului Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu si al Primariei Municipiului Constanta si in parteneriat cu CCR Romania, organizeaza in gradinitele si scolile din judetul Constanta campania „Reciclez, nu poluez!”. In cadrul actiunii ce isi propune sa constientizeze copiii de gradinita si…

Citește mai departe

Campanie: In miezul verii Gremlin te „racoreste” de deseuri

Peste 11 tone de deseuri provenind din echipamente electrice si electronice au fost colectate in cadrul campaniei „In miezul verii Gremlin te „racoreste” de deseuri”  Gremlin, in parteneriat cu Primaria Municipiului Constanta, Primaria Municipiului Braila si Primaria Sectorului 4 Bucuresti, a organizat sambata si duminica (7-8 iulie) o campanie de colectare a deseurilor provenind din…

Citește mai departe

ROSAL desfasoara o campanie de informare si constientizare privind importanta colectarii selective a deseurilor

ROSAL desfasoara in anul scolar 2011 – 2012 o campanie de informare si constientizare privind importanta colectarii selective a deseurilor. Campania se desfasoara in scolile si liceele din zona de actiune a operatorului de salubritate ROSAL – cartierele: Manastur, Grigorescu, Gruia, Zorilor si o parte din Centru. Campania se numeste „Fii verde pentru mediu! invata…

Citește mai departe

Concursul national de colectare selectiva a deseurilor reciclabile din scoli “Coltul Verde din Scoala mea” a fost reluat luna aceasta

Concursul national de colectare selectiva a deseurilor reciclabile din scoli “Coltul Verde din Scoala mea” a fost reluat luna aceasta. Cea de-a doua etapa a acestui program se desfasoara in perioada 15 martie – 21 iunie 2012 si isi propune sa promoveze grija fata de mediu prin intermediul activitatilor educationale precum si imbunatatirea colectarii selective…

Citește mai departe

Romania coopereaza cu Ungaria pentru constructia unei fabrici pentru reciclarea tuburilor fluorescente

Recolamp Romania si Electro-Coord Magyarország Nonprofit Ungaria, asociatii specializate in managementul deseurilor de surse de lumina, au inaugurat luni, in Mezőkovácsháza, Ungaria, o fabrica pentru reciclarea tuburilor fluorescente, realizata printr-un program de cooperare finantat de UE. Recolamp si Electro-Coord au lansat in iulie 2011, in Timisoara, proiectul „Reducerea poluarii cu substante toxice prin imbunatatirea managementului…

Citește mai departe

Organizatia Agent Green sustine ca retailerul Carrefour a inceput sa vanda becuri ilegale

Agent Green publica joi editia a treia a ghidului „Green my light”, in care trece Carrefour pe lista rosie, deoarece a inceput sa comercializeze becuri economice ilegale, in timp ce Kika si Kaufland au trecut pe lista verde, prin renuntarea la vanzarea de astfel de becuri, a anutat ONG-ul de mediu. „Carrefour comercializeaza becuri economice…

Citește mai departe

Recolamp a colectat in primele sase luni 85 tone de becuri uzate de la 2.300 de firme

Recolamp, singura asociatie non-profit specializata exclusiv in gestiunea deseurilor de surse de lumina, a colectat in primul semestru din acest an 85 de tone de becuri economice si tuburi fluorescente uzate, care vor fi reciclate, potrivit comunicatului transmis de organizatie. „Asociatia Recolamp a continuat si in 2009 eforturile de extindere a infrastructurii de colectare, furnizand…

Citește mai departe

Recicleaza si tu becurile!

Recolamp este singura organizatie autorizata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile sa gestioneze deseurile de surse de iluminat si sa asigure reciclarea lor in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei.Pe langa gestionarea si reciclarea deseurilor, Recolamp deruleaza campanii de constientizare si informare adresate populatiei. Acestia urmaresc sa responsabilizeze si sa ii implice direct…

Citește mai departe

Becurile, reciclate doar in jumatate din marile magazine

Numai 10 din 23 de hipermarketuri din tara respecta reglementarile comunitare privind valorificarea becurilor uzate. Unele magazine au incetat sa comercializeze becurile incandescente mai puternice de 65 de wati, pentru a proteja mediul. Concluziile ghidului realizat de organizatia Agent Green arata ca Billa, Bricostore, Baumax, Cora, Hornbach, Metro, Penny, Real, Domo si Praktiker sunt magazine…

Citește mai departe

Numai 10 din 23 de magazine mari respecta regulile privind reciclarea becurilor uzate

Numai 10 din 23 de magazine mari garanteaza public ca respecta reglementarile comunitare privind reciclarea becurilor uzate si eliminarea de la comercializare a becurilor incandescente mai puternice de 65 W, potrivit unui ghid pentru consumatori lansat, luni, de Agent Green. Astfel, Billa, Bricostore, Baumax, Cora, Hornbach, Metro, Penny, Real, Domo si Praktiker sunt magazine responsabile…

Citește mai departe

Reciclam pe banii nostri

Desi principiul reciclarii deseurilor electrice, electronice, electrocasnice, IT&C ori de surse de iluminat este „poluatorul plateste”, taxa de Timbru Verde o platim noi, cumparatorii produselor. Unde se duc si pe ce se cheltuiesc acesti bani puteti afla in cele ce urmeaza. Atat legislatia europeana, cat si cea romaneasca prevad o serie de norme pentru a…

Citește mai departe

Recolamp a inregistrat venituri de 9,67 milioane lei anul trecut, din facturarea Timbrului Verde

Recolamp a inregistrat anul trecut venituri de 9,67 milioane lei din facturarea Timbrului Verde si a colectat aproximativ 160 de tone de deseuri, a declarat, miercuri, directorul general al organizatiei, Raul Pop. „Pentru reciclarea surselor de lumina, Recolamp a investit anul trecut peste 1,4 milioane euro din Timbrul Verde administrat in infrastructura de colectare si…

Citește mai departe

    Traseele montane au fost redeschise in Muntii Bucegi

    Traseele montane au fost redeschise in Muntii Bucegi, dupa aproximativ sase luni in care au fost impracticabile, insa salvamontistii au atras atentia ca pe poteci isi fac aparitia, din ce in ce mai des, ursii. „Telecabina a fost reparata, dupa cinci luni in care nu a functionat. Traseele spre Platoul Bucegi se afla in stare…

    Citește mai departe

    Conferinta: Deseuri din echipamente electrice si electronice, inclusiv surse de iluminat – legislatie si implementare

    Miercuri, 29 aprilie 2009, in Bucuresti, la Rin Grand Hotel, intre orele 9:00 – 14:00, are loc a cea de-a cincea conferinta regionala, „Deseuri din echipamente electrice si electronice, inclusiv surse de iluminat- legislatie si implementare”. Initiativa apartine Centrului National pentru Dezvoltarea Durabila a Societatii si este sprijinita de firma de reciclare StenaDTM, precum si…

    Citește mai departe

    Recolamp va colecta deseurile din surse de iluminat si de la Ministerul Mediului

    Recolamp va prelua gratuit deseurile din surse de iluminat provenite de la Ministerul Mediului, in urma protocolului semnat, miercuri, intre conducerile celor doua institutii, a declarat managerul de marketing al organizatiei colectoare, Roxana Sunica. „Dupa incheierea protocolului cu Ministerul Mediului, ministerul va trimite o circulara institutiilor sale, cu care vom incheia protocoale aditionale. Recolamp va…

    Citește mai departe

    Probleme: Reciclatorii, afectati de criza

    Desi multi dintre reciclatori sunt asociatii nonprofit, deci, teoretic, nu ar trebui sa fie afectati de criza economica si financiara, totusi aceasta perioada economica isi poate pune amprenta si asupra activitatii lor. Recolamp, cel mai important colector de lampi, becuri si alte obiecte de iluminat, are de suferit in aceasta perioada, deoarece nivelul finantarii pe…

    Citește mai departe

    Becurile economice nu trebuie aruncate la gunoi

    Uniunea Europeana obliga producatorii de surse de iluminat sa recicleze becurile fluorescente. Romania va fi nevoita sa trimita aceste deseuri in Germania. Sursele de iluminat care nu mai functioneaza trebuie depozitate in locuri special amenajate, si nu aruncate la voia intamplarii, deoarece unele dintre ele contin mercur. Acesta este un element chimic extrem de toxic…

    Citește mai departe

    Recolamp a colectat 158 tone deseuri provenite din surse de iluminat in 2008

    Recolamp, organizatia colectiva autorizata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile sa preia, conform legii, de la producatorii romani responsabilitatea privind gestionarea deseurilor din surse de iluminat, a anuntat colectarea a 158 tone deseuri in 2008. Dintre acestea, peste 85% sunt reprezentate de deseuri istorice. – Rezultatele Recolamp nu ar fi fost posibile fara efortul si…

    Citește mai departe

    Surse de iluminat ecologice

    Articol de Ghita Dragos Promovarea lampilor fluorescente compacte „CFL” asa cum sunt denumite in nomenclatoarele de specialitate , s-au dovedit a fi mai periculoase pt mediu decat clasicele becuri incandescente. Becurile economice sunt promovate de catre uniunea europeana printr-o ordonanta care oblige pe fiecare cetatean sa inlocuiasca becurile clasice a caror randament luminos este foarte…

    Citește mai departe

    Surse de iluminat ecologice

    Promovarea lampilor fluorescente compacte „CFL” asa cum sunt denumite in nomenclatoarele de specialitate , s-au dovedit a fi mai periculoase pt mediu decat clasicele becuri incandescente. Becurile economice sunt promovate de catre uniunea europeana printr-o ordonanta care oblige pe fiecare cetatean sa inlocuiasca becurile clasice a caror randament luminos este foarte scazut, cu lampile fluorescente…

    Citește mai departe

    Becurile noastre, reciclate de nemti

    In tara noastra nu exista niciun punct de reciclare a becurilor. Romania are obligatia de a colecta si recicla deseurile din surse de iluminat. Astazi insa, reciclarea becurilor de la romani are loc in Germania. Sursele de iluminat care nu mai functioneaza trebuie depozitate in locuri special amenajate, si nu aruncate la voia intamplarii. Unele…

    Citește mai departe