Recolamp a inregistrat venituri de 9,67 milioane lei anul trecut, din facturarea Timbrului Verde

Recolamp a inregistrat anul trecut venituri de 9,67 milioane lei din facturarea Timbrului Verde si a colectat aproximativ 160 de tone de deseuri, a declarat, miercuri, directorul general al organizatiei, Raul Pop.
timbru verde
„Pentru reciclarea surselor de lumina, Recolamp a investit anul trecut peste 1,4 milioane euro din Timbrul Verde administrat in infrastructura de colectare si in campanii de informare”, a mentionat Pop.

El a adaugat ca 99 de companii producatoare de surse de lumina, ce participa la schema colectiva administrata de Recolamp, au raportat ca au vandut anul trecut 11.054.261 de surse de lumina, ceea ce a insemnat pentru Recolamp facturarea Timbrului Verde in valoare de 9,67 milioane lei.

„Din acestia, Recolamp a incasat 5,39 milioane lei, simtindu-se o oarecare intarziere a incasarilor pe fondul crizei, dar si din cauza fazei de start-up a sistemului”, a mai spus Pop.

Aproximativ 42 de tone de deseuri colectate de Recolamp anul trecut (din cele 160 de tone), au fost reciclate manual, in Romania, de catre Roecologic SRL Tirgu Mures sau in Germania de catre compania Larec, restul fiind in curs de reciclare.

In 2008, Recolamp a inregistrat cheltuieli totale de 5,63 milioane lei, din care cheltuielile administrative au insumat 1,55 milioane lei, cele de marketing – 2,43 milioane lei, iar cele operationale au fost de 1,66 milioane lei.

Veniturile Recolamp din facturarea timbrului verde ar putea creste cu 10% in acest an

Veniturile Recolamp din timbru verde ar putea creste cu 10% in acest an, in functie de piata de resurse de lumina noi, urmand ca volumul de deseuri din surse de iluminat colectate sa ajunga la circa 200 tone, a estimat Pop.

Pentru a putea suporta costurile necesare reciclarii unor astfel de deseuri, producatorii au aplicat fiecarui produs „Timbrul Verde”. Acesta este o taxa platita de consumator, care ii ofera garantia ca produsul achizitionat va fi reciclat in conditii sigure pentru mediu si sanatatea umana. Timbrul costa 0,90 lei, fara TVA.

Sursele de iluminat colectate in vederea reciclarii includ: lampi fluorecente drepte si compacte, lampi cu descarcare in gaze de inalta intensitate (inclusiv lampi cu vapori de sodiu la inalta presiune si lampi cu halogenuri metalice), lampi cu vapori de sodiu la joasa presiune, alte materiale de iluminat sau echipamente de difuzat ori controlat lumina, cu exceptia becurilor cu filament.

Recolamp este o organizatie non-profit infiintata la 11 septembrie 2007, de General Electric, Osram Romania, Narva si Philips Romania. Scopul organizatiei este de a prelua de la producatori responsabilitati legate de gestionarea deseurilor.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *