Operatorii si traderii de carbon si gaze cu efect de sera au creat Asociatia Romana a Carbonului

Operatorii si traderii de carbon si gaze cu efect de sera si entitatile de cercetare-dezvoltare din domeniu vor lansa, vineri, Asociatia Romana a Carbonului (ARC), ce isi propune ca obiectiv aplicarea unui program de implementare a tehnologiilor de producere a energiei verzi.
gaze cu efect de sera
Fondatorii asociatiei doresc sa se implice activ in proiecte de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera si intr-un proiect demonstrativ privind sechestrarea dioxidului de carbon, se spune in comunicatul remis miercuri de asociatie.

Asociatia Romana a Carbonului, prima asociatie a operatorilor si traderilor de carbon si gaze cu efect de sera, precum si a entitatilor de cercetare-dezvoltare din domeniu, „isi propune ca obiectiv specific punerea in aplicare a unui program de implementare a tehnologiilor de producere a energiei verzi din surse regenerabile prin asigurarea de resurse financiare pe termen mediu si lung, cu sprijinul guvernului sau a institutiilor financiare europene”, se arata in document.

Asociatia urmareste, de asemenea, promovarea unor proiecte de cercetare privind tehnologiile de sechestrare a dioxidului de carbon.

Asociatia Romana a Carbonului isi propune sa contribuie la promovarea unor proiecte de acte normative catre institutii centrale de decizie, sa ofere sprijin pentru elaborarea de reglementari nationale, necesare implementarii directivei EU ETS (Emission Trading System), adoptata in urma Protocololului de la Kyoto, precum si identificarea politicilor menite sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera, se mai arata in comunicat.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente