Conferinta: Deseuri din echipamente electrice si electronice, inclusiv surse de iluminat – legislatie si implementare

0
479

Miercuri, 29 aprilie 2009, in Bucuresti, la Rin Grand Hotel, intre orele 9:00 – 14:00, are loc a cea de-a cincea conferinta regionala, „Deseuri din echipamente electrice si electronice, inclusiv surse de iluminat- legislatie si implementare”. Initiativa apartine Centrului National pentru Dezvoltarea Durabila a Societatii si este sprijinita de firma de reciclare StenaDTM, precum si de asociatiile de gestionare a deseurilor Eco Tic, Environ si Recolamp. Evenimentul se desfasoara sub egida Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului si a Garzii Nationale de Mediu.

Prin aceasta actiune, organizatorii isi propun sa produca o constientizare a pericolelor declansate de lipsa colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice, chiar la nivelul autoritatilor abilitate de a lua masuri in domeniu.

La eveniment vor fi prezente personalitati cu expertiza in domeniul de interes abordat, din cadrul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, din cadrul Ministerului Mediului, ONG-uri de specialitate, primarii, agenti economici, inspectoratul judetean de politie, dar si reprezentanti ai firmelor de salubrizare, colectare a deseurilor.
conferinta deseuri
Evenimentul reprezinta un prilej important pentru dezbateri, institutiile publice avand conjunctura perfecta de a-si prezenta problemele cu care se confrunta sub aspectul implementarii legislatiei privind DEEE-urile, iar organizatiile colective avand posibilitatea sa ofere sfaturi, sugestii si sa creeze punti de legatura constructive cu institutiile statului. In cadrul celor doua sesiuni ale evenimentului vor sustine prezentari: Nicolae Faca (Presedinte, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului), Cristian Pocol (Director General, StenaDTM), Dragos Calugaru (Director General, Eco Tic), Andrei Orban (Presedinte, Environ), Raul Pop (Director General, Recolamp) si reprezentanti din Ministerul Mediului, Garda Nationala de Mediu si Comisia de Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic, Camera Deputatilor. Parerile personalitatilor invitate vor fi reflectate in presa locala.

Receptivitatea auditoriului pentru astfel de probleme stringente cu care ne confruntam in prezent, imposibilitatea de realizare a targetului impus de Uniunea Europeana sub aspectul cantitatii deseurilor de echipamente electrice si electronice colectate, dezideratul de reeducare a cetateanului, indiferent ca este vorba de cel din mediul urban, ori rural, intareste convingerea ca o astfel de initiativa este oportuna si prin urmare, in anul 2009 Centrul Natonal pentru Dezvoltarea Durabilaa Societatii continua seria conferintelor regionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.