Recicleaza si tu becurile!

miscarea de reciclareRecolamp este singura organizatie autorizata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile sa gestioneze deseurile de surse de iluminat si sa asigure reciclarea lor in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei.Pe langa gestionarea si reciclarea deseurilor, Recolamp deruleaza campanii de constientizare si informare adresate populatiei. Acestia urmaresc sa responsabilizeze si sa ii implice direct pe cetateni in gestionarea deseurilor provenite din surse de iluminat.Recolamp este o asociatie non-profit.

Legea romana obliga producatorii de surse de iluminat sa organizeze si sa finanteze colectarea si reciclarea lampilor uzate.Sursele de iluminat colectate in vederea reciclarii includ:

* lampi fluorecente drepte si compacte
* lampi cu descarcare in gaze de inalta intensitate (inclusiv lampi cu vapori de sodiu la inalta presiune si lampi cu halogenuri metalice)
* lampi cu vapori de sodiu la joasa presiune
* alte materiale de iluminat sau echipamente de difuzat ori controlat lumina, cu exceptia becurilor cu filament.

Pentru a putea suporta costurile necesare reciclarii unor astfel de deseuri, producatorii au aplicat fiecarui produs “Timbrul Verde”. Acesta este o taxa platita de consumator, care ii ofera garantia ca produsul achizitionat va fi reciclat in conditii sigure pentru mediu si sanatatea umana.

Sursa: www.recolamp.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente