Comisia Europeana: agricultura intensiva creste numarul animalelor pe cale de disparitie

0
377
Dintre reptilele de ap? dulce, o treime sunt considerate aproape de extinc?ie
Dintre reptilele de apă dulce, o treime sunt considerate aproape de extincţie

Agricultura intensiva practicata in Uniunea Europeana distruge habitatul a numeroase animale si asa amenintate cu disparitia. Este concluzia unui raport al Comisiei Europene prezentat la inceputul saptamanii si care invita guvernele sa-si dubleze eforturile pentru a proteja zonele vulnerabile.reptile

Executivul european se bazeaza pe datele unui studiu considerat cel mai complet privind biodiversitatea in Europa si care prezinta starea a circa 1.200 de specii de animale si peste 200 de habitate ale lor.

60% dintre reptile si aproape jumatate dintre amfibienii din Europa sunt intr-un pericol chiar mai mare decat pasarile sau mamiferele, noteaza Comisia. Recent, si apicultorii au avertizat ca mii de colonii de albine au disparut. O serie de tari risca sa fie amendate pentru ca nu si-au protejat biodiversitatea.

Franta, de exemplu, trebuie sa raspunda in fata justitiei europene pentru ca nu a protejat suficient marele hamster de Alsacia, pe cale de disparitie, singura specie de hamster care mai traieste in salbaticie, in Europa de Vest.

Sursa: HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.