Recolamp a colectat in primele sase luni 85 tone de becuri uzate de la 2.300 de firme

0
284
Caravana Recolamp, în Carei

Recolamp, singura asociatie non-profit specializata exclusiv in gestiunea deseurilor de surse de lumina, a colectat in primul semestru din acest an 85 de tone de becuri economice si tuburi fluorescente uzate, care vor fi reciclate, potrivit comunicatului transmis de organizatie.recolamp

„Asociatia Recolamp a continuat si in 2009 eforturile de extindere a infrastructurii de colectare, furnizand in mod gratuit tuturor celor interesati atat containere destinate colectarii selective a surselor de lumina uzate, cat si serviciul de preluare deseuri de acest tip. Astfel, la 30 iunie 2.285 de companii isi gestionau corespunzator si, in acelasi timp, fara niciun cost, becurile economice si tuburile fluorescente arse, generate de activitatea proprie, predand catre Recolamp in total 85 tone deseuri”, se mai arata in comunicat.

Conceptul de „Colt Verde” – puncte moderne de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, inclusiv surse de lumina, destinate uzului publicului larg, a continuat si el sa fie largit, fiind disponibil in 70 de locuri din tara. Dintre aceastea, 30 de Colturi Verzi au fost amplasate in lanturile de retail partenere – Bricostore, bauMax si OBI.

De asemenea, peste 20 de companii din Bucuresti si din tara detin Colturi Verzi, pe care le-au pus la dispozitia angajatilor.

In plus, Recolamp comunica prin intermediul campaniilor de informare si prin participarea la diferite evenimente despre necesitatea colectarii si reciclarii deseurilor pe care le gestioneaza.

Anul trecut, Recolamp a colectat 158 tone de deseuri provenite din surse de iluminat, peste 85% din acestea fiind deseuri istorice.colectare

Becurile economice si tuburile fluorescente sunt surse de lumina eficiente energetic, ce rezista pana la 10 ani si contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de dioxid de carbon si la salvarea climei. Totusi acestea contin mercur si pot polua mediul atunci cand se sparg. Pot avea, de asemenea, cauza efecte negative neurologice si renale. De aceea, aceste surse de lumina trebuie reciclate si nu aruncate la gunoi.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.