Concursul national de colectare selectiva a deseurilor reciclabile din scoli “Coltul Verde din Scoala mea” a fost reluat luna aceasta

0
540
Coltul verde
Coltul verde

Concursul national de colectare selectiva a deseurilor reciclabile din scoli “Coltul Verde din Scoala mea” a fost reluat luna aceasta. Cea de-a doua etapa a acestui program se desfasoara in perioada 15 martie – 21 iunie 2012 si isi propune sa promoveze grija fata de mediu prin intermediul activitatilor educationale precum si imbunatatirea colectarii selective a deseurilor din surse de lumina si a DEEE –urilor.

Prima etapa a concursului a fost lansata in septembrie 2011, sute de unitati de invatamant intrecandu-se in amenajarea celui mai frumos „Colt Verde”, adica a unui ansamblu de recipiente pentru depozitarea temporara a deseurilor reciclabile, 35 de scoli fiind premiate pentru ingeniozitatea de care au dat dovada in construirea punctelor de colectare. Printre premianti s-au numarat si trei unitati de invatamant din Gorj care au primit mentiuni. Este vorba de Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Targu-Jiu, Scoala Generala Nr. 1 din Polovragi si Grupul Scolar Industrial Tismana. Daca in prima etapa, participantilor li s-a cerut sa amenajeze un „Colt Verde” in scoala, in cea de-a doua etapa scolile se vor intrece in colectarea deseurilor de surse de iluminat (becuri si tuburi fluorescente) si deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE-uri), fiind premiate periodic institutiile de invatamant care colecteaza cele mai mari cantitati de deseuri. Concursul se adreseaza atat celor 600 de unitati de invatamant inscrise in prima etapa, cat si tuturor scolilor si liceelor din Romania. Cei care doresc sa participe trebuie sa acceseze www.coltverde.ro si sa urmareasca instructiunile de inscriere de la sectiunea dedicata scolilor. Castigatorii premiilor finale ale campaniei vor fi anuntati la data de 21 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.