Conferinta ZF pe teme de mediu: “Cum curatam Romania?”

Conferinta ZF pe teme de mediu: "Cum curatam Romania?"
Conferinta ZF pe teme de mediu: “Cum curatam Romania?”

Ziarul Financiar organizeaza, marti, 16 septembrie, conferinta “Cum curatam Romania?”, la Hotel Intercontinental, Sala Ronda, incepand de la ora 09.00, la eveniment urmand sa participe reprezentanti ai autoritatilor, ai marilor corporatii si ai companiilor direct implicate in protectia mediului.

Potrivit unui comunicat al Ziarului Financiar, Romania este pe ultimul loc in Europa la capitolele colectarea selectiva si reciclarea deseurilor. Lipsa infrastructurii specifice face ca unele deseuri periculoase, precum becurile, sa ajunga in tomberoane. Chiar si acolo unde infrastructura exista, populatia nu se implica in colectarea separata deoarece nu constientizeaza aceasta nevoie.

In acest context, Ziarul Financiar aduce la aceeasi masa reprezentanti ai companiilor direct implicate in protectia mediului, reciclare, colectare a deseurilor, ai marilor corporatii, dar si reprezentanti ai autoritatilor pentru a lamuri principalele aspecte legate de acest sector de activitate.

Speakeri la eveniment sunt: Viorica Paraschiv – Comisar, Serviciul Gestiunea Deseurilor la Garda Nationala de Mediu, agentie cu circa 750 de angajati, subordonata Ministerului Mediului, care are printre atributii controlul activitatilor cu impact asupra mediului, inclusiv gestionarea deseurilor si aplicarea amenzilor; Radu Opaina – Fondator, F.A.P.R. (Federatia Asociatiilorde Proprietari din Romania), organizatie non-profit care reprezinta interesele asociatiilor de proprietari in relatia cu autoritatile locale si centrale; Augusta Tepes – Marketing Client Manager, Carrefour Romania, unul dintre cei mai mari retaileri, cu vanzari de peste un miliard de euro anul trecut; Roxana Sunica – Marketing Manager, Recolamp, asociatie care organizeaza activitatea de colectare si reciclare a deseurilor de surse de iluminat pentru producatori precum Osram si Philips; Valentin Negoita – Presedinte, ECOTIC, organizatie care preia responsabilitatea de colectare si reciclare a producatorilor de echipamente electrice; Ionut Georgescu, Director General, Intersemat, membra a grupului cu capital german RER, ofera serviciul de preluare a responsabilitatii in domeniul deseurilor de ambalaje.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente