Produsele electronice, clasate dupa eficienta energetica

Institutul de Cercetari si Modernizari Energetice a lansat portalul topten.info.ro, adresat pietei de consum pentru produse electrice si electrocasnice. Website-ul prezinta o ierarhie a produselor electrice si electronice disponibile pe piata romaneasca, clasate din punctul de vedere al eficientei energetice.produse ecologice

Portalul ofera informatii detaliate despre performanta aparatelor, incluzand caracteristici functionale, imagini, preturi, costuri medii pe ciclul de viata al produsului, informatii legislative de ultima ora precum si recomandari privind achizitia, utilizarea, intretinerea si reciclarea acestora. Eficienta energetica reprezinta insa criteriul principal de ierarhizare.

Cu ocazia lansarea acestui portal, Romania devine membru al grupului de site-uri TOPTEN din 17 tari europene. Site-urile TOPTEN sunt caracterizate de rigurozitate, transparenta (metodologia de selectie este disponibila online) si independenta fata de producatori si distribuitori, avand ca baza de lucru teste si analize elaborate de institutii neutre, etichete energetice si declaratii standardizate ale producatorilor.

Pe piata de consum din tara noastra exista un numar semnificativ de aparate electrocasnice care, in cadrul aceleiasi grupe de produs, furnizeaza servicii echivalente, dar au consumuri de energie diferite. In prezent, pentru a decide achizitia unui anumit produs de acest gen, clientul nu are posibilitatea de a compara, luand in calcul toate criteriile, printre care cele privind eficienta energetica si costurile pentru energie pe ciclul de viata si in consecinta, pretul influenteaza de cele mai multe ori decizia finala.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente