Ministrul Mediului promite lege privind colectarea selectiva a deseurilor

Ministrul Mediului si Padurilor, Borbely Laszlo, a declarat, astazi, la Targu Mures, unde a participat la campania nationala „Ofensiva Verde continua!”, ca in trei saptamani vor exista propuneri legislative privind colectarea selectiva a deseurilor, relateaza Mediafax.reciclare selectiva

Borbely a spus ca sistemele integrate de colectare a deseurilor din judete vor fi finalizate abia la sfarsitul anului 2013, dar pana atunci vrea sa aiba tot sistemul pus la punct.

El a precizat ca, din momentul in care nu exista locatii in care sa se arunce in mod selectiv deseurile, este greu ca acestea sa se poata recicla, dar ca in termen de trei saptamani ministerul sau va veni cu propuneri legislative in acest sens.

„In momentul de fata, este rezolvat la PET-uri, este rezolvat partial la celelalte, la sticle, la deseuri electronice. Trei saptamani le-am dat colegilor, secretarului de stat care raspunde de acest domeniu in minister, ca sa vina cu acele propuneri legislative care sa fie sistemul care sa oblige – pentru ca nu avem altceva de facut – sa oblige producatorii care polueaza”, a spus Borbely.

El a precizat ca la PET-uri Romania are un procent mai bun de reciclare decat cere Uniunea Europeana, pentru ca producatorii sunt obligati sa plateasca pentru a rezolva sistemul de colectare, altfel dau taxe mai mari la Fondul de Mediu si a spus ca in mod similar trebuie sa se procedeze si in ce priveste colectarea selectiva a deseurilor.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *