Ispita Vieneza decofeinizata este un amestec de mai multe varietati de cafea Arabica ecologica. Boabele crude de cafea, atent selectionate, astfel incit in produsul finit sa nu ajunga decit cele foarte bine coapte, au fost supuse unui proces special de decofeinizare prin spalare.
Acestea au fost importate de firma austriaca Sonnentor din cele mai renumite zone de cultivare din lume prin programul de comert echitabil. In Austria, boabele au fost supuse unei operatiuni de prajire usoara, astfel incit sa nu se piarda aroma si continutul de substante folositoare.
CULT. Viena este faimoasa in intreaga lume pentru cafenelele sale. Fondatorii „culturii vieneze a cafelei” au fost turcii. Acestia au lasat in urma delicioasa bautura neagra cind s-au grabit sa scape din asediul Vienei, in anul 1683. Fondatorul primei cafenele vieneze a fost Georg Franz Kolschitzki. Succesul cafenelei a crescut la mijlocul secolului al 18-lea, aceasta „moda” fiind adoptata rapid.
Sursa: Jurnalul National