Aceasta cafea melange boabe, numita sugestiv „Ispita vieneza”, este produsa de firma austriaca Sonnentor.
SPECIALITATE. Cafeaua melange este cea mai raspindita specialitate de cafea vieneza. In cafenelele austriece, cafeaua nu se cheama niciodata „kaffee”, ci „Melange”, „Kleiner Brauner”, „Kaisermelange”… Specialitatea „Melange” este, de fapt, cafea cu lapte. Aceasta se prepara din cafea fierbinte, peste care se toarna spuma de lapte si se serveste alaturi de un pahar cu apa rece.
BENEFICII. O cescuta cu cafea pe zi stimuleaza sistemul nervos, face bine la silueta, dar si la sanatate, fiind o buna sursa de antioxidanti. Mai mult, cafeaua ajuta la eliberarea adrenalinei, responsabila de senzatia de energizare a corpului. Cafeaua nu trebuie eliminata din dieta zilnica atunci cind sintem raciti, deoarece ajuta la eliberarea cailor respiratorii. Iar cafeaua bio este mai buna decit cea conventionala, deoarece nu a fost „tratata” cu chimicale si are o concentratie mai mare de substante benefice.
Sursa: Jurnalul National