Pateul vegetal cu verdeata produs de Inedit este certificat ecologic de organismul Ecoinspect. Spre deosebire de alte pateuri vegetale, acesta nu are in compozitie soia, ci cartofi. Pe lista de ingrediente ale produsului se regasesc apa, extract de drojdie, ulei de floarea-soarelui, fulgi de cartofi, verdeturi (9%), pasta de tomate, condimente si sare. Uleiul de floarea-soarelui, fulgii de cartofi, verdeturile, pasta de tomate si condimentele sint obtinute din agricultura ecologica. Potrivit etichetei nutritionale, 100 de grame de produs contin 11,66 grame de proteine, 17,62 grame glucide, 7,81 grame de lipide si au 191,72 kilocalorii valoare energetica.
De ce sa consumam un produs bio? Deoarece este mai sanatos, pentru ca nu contine E-uri, substante chimice de sinteza si alte „otravuri” care se regasesc de cele mai multe ori in alimentele conventionale.
ATENTIE! Termenii biologic, organic, ecologic, precum si prescurtari ale acestora – bio, eco – desemneaza acelasi tip de produse, fara chimicale. Termenul „organic” este folosit in special de popoarele de limba engleza, cel „bio” sau „biologic” se foloseste in mai multe tari europene, printre care Bulgaria, Franta, Italia, Olanda si Portugalia, in timp ce in Romania se foloseste „ecologic”, la fel ca in Suedia, Slovacia, Polonia si in alte citeva tari.
Sursa: Jurnalul National