Prognoza – Febra eco va continua

In 2010, la nivel global, se vor cheltui circa 70,2 miliarde de dolari pe alimente ecologice, produse fara pesticide, ingrasamine chimice, E-uri si alte astfel de toxine.
febra eco
Piata globala a alimentelor bio a crescut rapid in ultimii ani, cu o rata de circa 19%-20% (in 2007). Cresterea preocuparii consumatorilor pentru sanatate si protectia mediului constituie cel mai important motor al acestei uimitoare evolutii, potrivit ultimului raport „Emerging Organic Food Markets”, publicat de Research and Markets. Cererea pentru produse bio este concentrata in America de Nord si Europa, aceste doua regiuni contribuind cu aproape 96% din veniturile globale in 2007. Vestea buna este ca, in ciuda crizei financiare care creeaza mari probleme in intreaga lume, interesul pentru alimente curate, fara chimicale, se va mentine. Atfel ca in raport se estimeaza ca piata bio globala ar putea atinge 70,2 miliarde de dolari la sfarsitul lui 2010. O crestere importanta daca tinem cont ca in 2007 comertul mondial cu alimente eco s-a cifrat pe la 40 de miliarde de dolari.

Evolutia pozitiva a sectorului a fost previzionata, de altfel, si de alti specialisti: reprezentantii principalului certificator bio din Marea Britanie, Soil Association, si cei ai firmei de marke-ting Organic Monitor. „Probabil este inevitabila o oarecare sca-de-re a cererii din partea consumatorilor mai putin atasati de acest domeniu, dar va fi mai degraba vorba despre o plafonare a pie-tei decat de o scadere”, a declarat Patrick Holden, director al Soil Association, citat de site-ul Food Navigator Europe.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *