Program de impadurire destinat primariilor din judet

Program de impadurire destinat primariilor din judet

Guvernul aloca fonduri pentru reconstructia ecologica a terenurilor degradate

Administratiile locale hunedorene vor putea accesa fonduri guvernamentale pentru impadurirea terenurilor degradate aflate in proprietate.
Banii vor fi alocati prin intermediul „Programului de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor degradate, reconstructia ecologica si gospodarirea durabila a padurilor”. Finantarea este asigurata de Administratia Fondului pentru Mediu unde solicitantii pot depune dosarele de finantare nerambursabila pana la data de 19 august.
Potrivit Prefecturii Hunedoara, solicitantii eligibili in cadrul acestui program sunt unitatile administrativ-teritoriale care au in proprietate/administrare terenuri degradate ce pot fi ameliorate prin lucrari de impadurire in vederea protejarii solului, a refacerii echilibrului hidrologic si a imbunatatirii conditiilor de mediu. Suma totala alocata acestei sesiuni de finantare este de 89 de mi-lioane de lei lei, un proiect poate primi maximum 3,5 milioane de lei. „Judetul nostru are zone vaste impadurite. Imi doresc ca prin acest program, Hunedoara sa isi consolideze atat pozitia cat si renumele de „judet verde”, a afirmat Attila Dezsi, prefectul judetului Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *