Fabrica de reciclare a magneziului, la Santana

Fabrica de reciclare a magneziului, la Santana

In orasul aradean Santana se construieste o fabrica de reciclare a magneziului, investitia, in valoare de 2 milioane de euro, fiind facuta de o firma germana.

Unitatea de productie este o investitie a firmei „Magontech“, va fi amplasata pe 2 hectare de teren si va fi compusa dintr-o hala de productie si o hala de depozitare. Productia este estimata sa inceapa in luna decembrie, iar muncitorii care vor lucra in aceasta fabrica vor participa la cursuri de pregatire profesionala in Germania. „Este o investitie privata germana, in valoare de peste 2 milioane de euro. La aceasta fabrica vor lucra aproximativ 70 de angajati. Este prevazut ca pana in decembrie sa inceapa productia, iar in primavara anului viitor unitatea sa se extinda cu o hala de depozitare”, a precizat Mihai Scarlatescu, viceprimarul orasului Santana.

Viceprimarul a mai adaugat ca la aceasta fabrica vor fi preluate volane, care au schelete de magneziu, acestea urmand sa fie topite si transformate in lingouri de magneziu. Pentru ca lingourile obtinute sa fie de cea mai buna calitate, investitorii vor aduce magneziu din Germania pentru a obtine o puritate de 98 la suta a produselor finite. Investitia celor de la „Magontech“ este cea de a doua facuta in domeniul reciclarii in orasul Santana, dupa cea a austriecilor de la HAI Aluminium, care au investit 50 milioane de euro. Investitia finala a austriecilor se va ridica la peste 100 de milioane de euro, urmand sa fie create locuri de munca pentru 600 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *